Foto: F64

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks ceturtdien guva 11 punktus ULEB Eirolīgas otrā posma astotajā mačā, tomēr viņa pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose Baskets" piedzīvoja zaudējumu.

"Brose Baskets" savu skatītāju priekšā sīvā cīņā ar 86:90 (26:23, 19:23, 20:16, 21:18) piekāpās turnīra čempionei Madrides "Real".

Pērn par Latvijas labāko basketbolistu atzītais Strēlnieks šajā mačā laukumā bija 27 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā iemeta visus sešus soda metienus un savu vienīgo tālmetienu, bet aizmeta garām četrus no pieciem divpunktu metieniem. Tāpat viņam četras pārtvertas bumbas, divas kļūdas, divas rezultatīvas piespēles, četras piezīmes un četri izprovocēti pārkāpumi, kas deva 11 efektivitātes punktus.

Rezultatīvākais latvieša pārstāvētajā komandā bija Dariuss Millers, kurš guva 20 punktus, kamēr čempionu rindās ar 21 punktu atzīmējās Serhio Lulls.

Nedaudz vairāk kā minūti pirms finālsvilpes rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 86:86, tomēr pēc Millera pārkāpuma Felipe Reijess no soda metiena līnijas panāca 88:86 par labu viesiem. Pamatlaika pēdējā minūtē Bambergas vienības uzbrukumi bija nesekmīgi, turklāt sešas sekundes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām Strēlnieks pārkāpa noteikumus. Arī šoreiz Reijess aukstasinīgi iemeta savus soda metienus, nodrošinot "Real" uzvaru ar 90:86.

Tikmēr divu latviešu pārstāvēto komandu duelī Dāvja Bertāna pārstāvētā Spānijas komanda Vitorijas "Laboral Kutxa" savā laukumā ar 71:65 (22:20, 10:12, 13:21, 26:12) pārspēja Lietuvas čempioni Kauņas "Žalgiris", kuras rindā spēlē Kaspars Vecvagars.

Bertāns šajā mačā laukumā bija 13 minūtes un divas sekundes, kuru laikā guva četrus punktus, realizējot vienu no trim tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat viņam viens bloķēts metiens, trīs piezīmes un viens izprovocēts pārkāpums, pie efektivitātes punktiem netiekot.

Savukārt Vecvagars spēlēja 20 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā guva piecus punktus. Viņš iemeta vienu no diviem tālmetieniem, abus soda metienus, bet aizmeta garām četrus divpunktu metienus. Viņam arī četras piezīmes un trīs izprovocēti pārkāpumi. Par parādīto sniegumu latvietis saņēma -2 efektivitātes punktus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Dariuss Edamss, bet par punktu mazāk grieķim Jannim Burusim, kuram arī 11 bumbas zem groziem. Tikmēr Lietuvas komandā pa 13 punktiem iemeta Pauļus Jankūns un Jans Vugjouks, kuram arī 13 atlēkušās bumbas.

Vēl četrarpus minūtes pirms pamatlaika beigām "Žalgiris" bija vadībā ar 58:55, taču mājinieki pārņēma iniciatīvu un izcīnīja uzvaru.

Citā F apakšgrupas spēlē divu Krievijas komandu duelī Maskavas CSKA savu skatītāju priekšā ar 108:98 (28:23, 25:23, 24:20, 31:32) pārspēja Maskavas apgabala "Himki", kam pie stūres ir Latvijā labi zināmais lietuviešu speciālists Rims Kurtinaitis.

Ar 26 punktiem uzvarētāju rindās atzīmējās serbs Milošs Teodosičs, bet 19 punktus iemeta francūzis Nando de Kolo, kuram arī astoņas rezultatīvas piespēles. Tikmēr pretiniekiem pa 16 punktiem sameta amerikāņu aizsargs Tairīss Raiss un viens no labāk atalgotajiem spēlētājiem Eiropā krievs Aleksejs Šveds.

F apakšgrupas kopvērtējumā līderes ar sešām uzvarām astoņās spēlēs ir CSKA un "Laboral Kutxa". Pieci panākumi ir "Real", bet četras uzvaras izcīnījuši "Himki". Pa trim uzvarām guvušas "Brose Baskets", vicečempione Pireju "Olympiacos" un Barselonas "Lassa", tomēr Grieķijas un Spānijas komandas savstarpējo maču aizvadīs piektdien. Tikmēr Žalgiris" otrajā posmā guvusi tikai vienu panākumu.

Tikmēr E apakšgrupas spēlē Turcijas vienība Stambulas "Darussafaka Dogus" savā laukumā ar 78:55 (19:16, 18:12, 22:17, 19:10) uzveica Spānijas komandu Malagas "Unicaja".

Stambulas vienībā rezultatīvākais bija amerikāņu uzbrucējs Lūks Harangodijs, kurš guva 21 punktu un savāca astoņas bumbas zem groziem. Savukārt "Unicaja" komandā pa 12 punktiem iemeta Franss Vaskess un lietuviešu uzbrucējs Mindaugs Kuzminsks.

Vēl vienā E apakšgrupas spēlē Krievijas komanda Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" savā laukumā ar 87:63 (29:12, 15:21, 26:13, 17:17) apspēlēja Zagrebas "Cedevita" no Horvātijas.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 28 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām bija Entonijs Rendolfs, kura parādītais sniegums viņam ļāva tikt pie 43 efektivitātes punktiem. Savukārt viesiem centra spēlētājs Milo Birans, bija vienīgais, kurš guva vairāk par desmit punktiem - viņa rēķinā 11 punkti.

Tāpat pie uzvaras E apakšgrupas spēlē ceturtdien tika Grieķijas vicečempione Atēnu "Panathinaikos", kas savā laukumā ar 76:71 (15:20, 21:16, 19:17, 21:18) uzveica Stambulas "Fenerbahce" no Turcijas, sarūpējot pretiniekiem pirmo zaudējumu otrajā posmā.

Rezultatīvākais Atēnu vienības rindās bija Elitos Viljamss, kurš iemeta 14 punktus, bet pretiniekiem ar 19 punktiem atzīmējās Ekpe Udohs.

E apakšgrupas līderi ar septiņām uzvarām astoņos mačos ir "Fenerbahce". Sešas uzvaras ir "Lokomotiv-Kubaņ" rēķinā, pieci panākumu "Panathinaikos" kontā, bet Serbijas klubs "Crvena Zvezda Telekom" guvis četras uzvaras septiņās spēlēs. Trīs uzvaras septiņās cīņās ir Stambulas "Anadolu Efes" kontā, bet pa diviem panākumiem ir "Unicaja", "Cedevita" un "Darussafaka Dogus" vienībām, kas aizvadījušas astoņus mačos.

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras labākās vienības. Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!