Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks ceturtdien guva astoņus punktus ULEB Eirolīgas 12.kārtas spēlēs, taču neglāba Grieķijas klubu Pirejas "Olympiakos" no zaudējuma latvieša iepriekš pārstāvētajai Vācijas komandai Bambergas "Brose", savukārt Lietuvas flagmanis Kauņas "Žalgiris" uzvarēja iepriekšējās sezonas čempioni Stambulas "Fenerbahce Doguš".

"Olympiakos" viesos zaudēja ar rezultātu 65:67 (14:15, 26:17, 18:18, 7:17), pārtraukdama piecu uzvaru sēriju Eirolīgā.

Pirmajā ceturtdaļā neliels pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, bet "Olympiakos" pēc izrāviena 20:4 panāca 11 punktu pārsvaru (30:19). Puslaika pārtraukumā viesi devās ar astoņu punktu handikapu (40:32), tādu pašu vadību saglabājot arī pirms ceturtās ceturtdaļas (58:50).

Ceturtās ceturtdaļas otrajā pusē "Brose" basketbolisti iemeta 13 bezatbildes punktus un izvirzījās vadībā ar rezultātu 65:62. Strēlniekam minūti pirms pamatlaika beigām bija iespēja panākt neizšķirtu, taču viņa tālmetiens nesasniedza mērķi. Tiesa, iemest "trejaci" viņam izdevās pusminūti vēlāk, latvietim panākot 65:67. Savā pēdējā uzbrukumā "Olympiakos" basketbolisti netika pie brīva metiena un cieta zaudējumu.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā iemeta vienu no trim divpunktu metieniem un divus no pieciem tālmetieniem.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, pieļāva vienu kļūdu, tika pie vienas personīgās piezīmes un izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu. Talsinieks šajā spēlē tika pie astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

"Olympiakos" rindās rezultatīvākais ar 12 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija grieķis Georgs Printezis, bet 11 punktus iemeta viņa tautietis Vasilis Spanulis.

Tikmēr mājiniekiem 20 punktus iemeta amerikānis Dorels Raits, bet 15 punkti bija vēl vienam ASV basketbolistam Ogustinam Rubitam.

Strēlnieks Bambergā pavadīja iepriekšējās trīs sezonas, "Brose" vienībai palīdzot izcīnīt trīs Vācijas čempiones titulus.

Savukārt "Žalgiris" viesos ar 90:89 (16:24, 25:18, 22:22, 27:25) uzvarēja iepriekšējās sezonas Eirolīgas čempioni Stambulas "Fenerbahce Doguš".

"Žalgiris" komandā rezultatīvākais ar 22 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija slovēņu izcelsmes kanādietis Kevins Pangoss, bet 16 punktus iemeta francūzis Aksels Tupāns.

Mājiniekiem ar 20 punktiem izcēlās čehs Jans Veselijs, bet 19 punktus iemeta amerikānis Bredlijs Vanameikers.

Vēl ceturtdien spāņu komanda Malagas "Unicaja" savā laukumā ar rezultātu 93:84 (27:26, 20:22, 20:18, 26:18) uzvarēja Krievijas vienību Maskavas apgabala "Himki".

Uzvarētājiem 21 punktu iemeta serbs Nemanja Nedovičs, bet 14 punkti un 12 atlēkušās bumbas amerikāņa Džeimsa Ogustina kontā.

"Himki" komandas labā 28 punktus guva Krievijas vienības līderis Aleksejs Šveds.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā pa deviņām uzvarām ir Maskavas CSKA un "Olympiakos" komandām, kas aizvadījušas attiecīgi 11 un 12 mačus. Tālāk ar astoņiem panākumiem 12 spēlēs seko "Fenerbahce Doguš". Tikmēr pa septiņām uzvarām ir Telavivas "Maccabi FOX", Atēnu "Panathinaikos Superfoods", "Himki" un "Žalgiris" komandām.

Tālāk ar sešām uzvarām seko "Brose", bet pie pieciem panākumiem tikušas Spānijas komandas Madrides "Real" un Vitorijas "Baskonia", kuru pārstāv latvieši Jāniss Timma un Rinalds Mālmanis. Tālāk ar četriem panākumiem ir Rodiona Kuruca pārstāvētā Barslelonas "Lassa", Belgradas "Crvena Zvezda mts" un "Unicaja", bet pa trim uzvarām izcīnījušas "Valencia Basket", Stambulas "Anadolu Efes" un Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!