Foto: AFP/Scanpix

Latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks sestdien guva četrus punktus, bet Bambergas "Brose Baskets" komanda Vācijas basketbola bundeslīgas čempionāta spēlē izbraukumā ar rezultātu 74:61 (26:20, 14:9, 16:17, 18:15) uzvarēja "Trier" vienību.

Strēlnieks tika pie lielākā spēles laika abu komandu rindās, laukumā pavadot 33 minūtes un 12 sekundes. Viņš realizēja divus no četriem divpunktu metieniem, taču kļūdījās visos trijos tālmetienu mēģinājumos.

Latvietis iekrāja četras atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, vienu kļūdu, vienu piezīmi un piecus efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētāju labā 17 punktus guva amerikānis Raiens Tomsons.

Jaunās sezonas pirmajās piecās spēlēs Bambergas klubs izcīnījis četras uzvaras, kas kopvērtējuma tabulā ļauj ieņemt piekto vietu.

Iepriekšējā sezonā "Brose Baskets" nepārvarēja Vācijas čempionāta ceturtdaļfināla barjeru, bet pirms tam četrus gadus pēc kārtas izcīnīja zelta medaļas. Šosezon "Brose Baskets" spēlē arī Eiropas kausa sacensībās.

Iepriekš no Latvijas basketbolistiem Bambergas komandā spēlējis latvietis Uvis Helmanis, kurš tāpat kā Strēlnieks nāk no Talsiem. Helmanis šo vienību pārstāvēja no 2002. līdz 2006.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!