Foto: F64
Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks piektdien guva 14 punktus ULEB Eirolīgas mačā, palīdzot viņas pārstāvētajai Vācijas čempionei Bambergas "Brose Baskets" savu skatītāju priekšā ar 73:53 (14:17, 26:12, 20:8, 13:16) pieveikt Spānijas klubu Malagas "Unicaja".

Tādejādi "Brose Baskets" komandai izdevies sagādāt "Unicaja" pirmo zaudējumu šīs sezonas ULEB Eirolīgas turnīrā.

Strēlnieks šajā mačā nospēlēja 25 minūtes un septiņas sekundes, grozā raidot abus divpunktu metienus un trīs no sešiem tālmetieniem, kā arī vienu no diviem soda metieniem. Tāpat latvietim trīs atlēkušās bumbas, sešas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, trīs piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 16 efektivitātes punkti.

Strēlnieka +/- rādītājs (+30) bija labākais komandā, turklāt viņš bija spēles rezultatīvākais basketbolists.

Lai gan šo maču labāk iesāka "Unicaja" basketbolisti, Strēlnieka pārstāvētā "Brose Baskets" pirmā puslaika otrajā pusē pārņēma kontroli pār šo spēli, pirmās 20 minūtes noslēdzot jau ar 11 punktu pārsvaru - 40:29. Vācijas čempioni sekmīgi spēlēja otrajā puslaikā, kas viņiem savu pārsvaru ļāva palielināt vēl vairāk un mazāk nekā piecas minūtes līdz pamatlaika beigām panākt jau 28 punktu atstatumu (70:42). Līdz ar to spēles liktenis bija izšķirts jau labu laiku pirms tās beigām.

D apakšgrupas līderes ar piecām uzvarām sešās spēlēs ir "Unicaja" un Maskavas CSKA no Krievijas. Četri panākumi tagad ir "Brose Baskets" rēķinā, kamēr divus iekrājusi Stambulas "Darussafaka" no Turcijas. Tikai viena uzvara šobrīd ir Izraēlas superkluba Telavivas "Maccabi FOX" kontā, kamēr bez uzvarām šobrīd cīnās Sasāri "Dinamo Banco di Sardegna" no Itālijas.

Tikmēr citā piektdienas mačā Turcijas komanda Stambulas "Anadolu Efes" savā laukumā pārliecinoši ar 92:74 (25:20, 26:15, 19:22, 22:17) pārspēja "Limoges CSP" no Francijas.

Par šī mača rezultatīvāko basketbolistu kļuva Stambulas kluba leģionārs Deriks Brauns, kurš guva 21 punktu.

B apakšgrupā līdere ar piecām uzvarām sešās spēlēs ir Pireju "Olympiacos", kam ar četriem panākumiem seko latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Spānijas komanda Vitorijas "Laboral Kutxa". Trīs panākumi ir "Anadolu Efes" un Horvātijas kluba Zagrebas "Cedevita" rēķinā, kamēr piektajā vietā ar divām uzvarām seko "Limoges CSP". Savukārt Itālijas komanda Milānas "EA7 Emporio Armani" tikusi tikai pie vienas uzvaras.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!