Foto: F64

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks noslēdzis līgumu ar Ukrainas čempionvienību Kijevas "Budiveļņik", kuras galvenais treneris ir Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Par Strēlnieka pārcelšanos uz Ukrainu piektdien sociālajos tīklos pavēstīja sportista aģents Artūrs Kalnītis. Strēlnieks līgumu noslēdzis uz divām sezonām.

Pēc Latvijas klubā "Ventspils" aizvadītām vairākām sezonām 2011.gada novembrī Strēlnieks pārcēlās uz Krievijas komandu Sanktpēterburgas "Spartak", kurā arī spēlēja līdz šim. Tomēr pēc aizvadītās sezonas jau parādījās runas, ka basketbolists varētu vienību atstāt, jo kluba vadība nebija apmierināta ar sportista atalgojumu.

Pērn sezonas otrajā pusē "Budiveļņik" rindās spēlēja cits Latvijas izlases basketbolists Rihards Kuksiks. Nākamajā sezonā Kijevas klubs spēlēs ULEB Eirolīgā un tā pretinieki būs Dāvja Bertāna vienība Belgradas "Partizan", "Barcelona Regal", Maskavas CSKA, Stambulas "Fenerbahce Ulker" un "Nanterre" no Francijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!