Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks trešdien izcēlās ar 21 gūtu punktu Eiropas kausa izcīņas pirmā posma ceturtās kārtas mačā, kurā gan viņa pārstāvētā Vācijas komanda Bambergas "Brose Baskets" izbraukumā ar 74:77 (17:20, 21:17, 16:20, 20:20) zaudēja "Strasbourg" vienībai no Francijas.

Latvietis aizvadīja savu rezultatīvāko turnīra spēli karjerā, laukumā pavadīto 30 minūšu un 23 sekunžu laikā realizējot divus no sešiem divpunktu metieniem, piecus no septiņiem tālmetieniem un abus soda metienus. Strēlnieks kļuva par savas komandas otro rezultatīvāko spēlētāju.

Tāpat basketbolists tika pie divām atlēkušajām bumbām, trim piezīmēm, viena izprovocēta noteikumu pārkāpuma un 14 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija trešais labākais rādītājs komandā.

Uzvarētāju labā attiecīgi 24 un 19 punktus guva Alī Traorē un amerikānis Mets Hovards, bet "Brose Baskets" rindās ar 23 punktiem izcēlās amerikānis Bredlijs Vanameikers.

Ar Francijas otro spēcīgāko komandu "Strasbourg" septembrī ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā tikās Latvijas vicečempioni "VEF Rīga", piedzīvojot zaudējumu ar 53:82.

Ar divām uzvarām četrās spēlēs Bambergas klubs ieņem A apakšgrupas otro vietu, bet ar vienu panākumu pēdējo, sesto, vietu ieņem latvieša Ojāra Siliņa pārstāvētais Itālijas klubs Redžo di Emīlijas "Grissin Bon", kas otrdien ar 79:93 (6:30, 23:18, 22:16, 28:29) izbraukumā piekāpās Saragosas CAI komandai no Spānijas.

Ar 17 punktiem, deviņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem un septiņām atlēkušajām bumbām CAI vienības rindās izcēlās serbs Stefans Jelovačs.

Siliņš turpina atkopties no savainojuma, tāpēc šai cīņai pieteikts nebija.

Kā ziņots, Kristaps Porziņģis trešdien guva desmit punktus, bet viņa pārstāvētā Spānijas komanda "Sevilla" izbraukumā ar rezultātu 59:68 (9:24, 15:11, 15:10, 20:23) zaudēja Nansī SLUC basketbolistiem no Francijas.

Porziņģis laukumā pavadīja 27 minūtes un 30 sekundes, realizējot trīs no septiņiem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus. Abi viņa tālmetieni mērķi nesasniedza, tomēr tas neliedza latvietim kļūt par savas komandas otro rezultatīvāko spēlētāju.

Latvietis iekrāja arī astoņas atlēkušās bumbas, kas bija labākais rādītājs komandā, divus bloķētus metienus, trīs izprovocētus noteikumu pārkāpumus un 16 efektivitātes koeficienta punktus, kas arī bija labākais veikums komandā.

Amerikānis Derjuss Adamss uzvarētāju labā guva 30 punktus.

Ar divām uzvarām četros mačos "Sevilla" atrodas C apakšgrupas trešajā pozīcijā.

Pirms tam otrdien trešo uzvaru turnīrā izcīnīja Lietuvas komanda Viļņas "Lietuvos rytas", kur par galvenā trenera palīgu strādā latvietis Sandis Buškevics. Ar rezultātu 92:80 (23:18, 26:21, 17:15, 26:26) savā laukumā tika pārspēta Turcijas vienība Bandirmas "Banvit".

Ģedimins Oreliks uzvarētāju labā guva 27 punktus, bet "Banvit" rindās ar 20 punktiem izcēlās amerikānis Čaks Deiviss.

Ar trim uzvarām "Lietuvos rytas" ir E apakšgrupas līdere, bet tāds pats uzvaru skaits ir arī "Banvit" basketbolistiem.

Grupu turnīrā 36 komandas sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas līdz 17.decembrim izspēlēs divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniegs četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru laika posmā no 2015.gada 6.janvāra līdz 3.martam.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību finālspēles gaidāmas 2015.gada 24. un 29.aprīlī. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./16.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Iepriekšējā sezonā Eiropas kausā triumfēja Spānijas komanda "Valencia Basket", kas finālā pieveica Krievijas vienību Kazaņas "Unics". Līdz ar to "Valencia Basket" automātiski kvalificējās ULEB Eirolīgas turnīram, bet "Unics" iepriekš pārvarēja ULEB Eirolīgas kvalifikāciju un arī spēlēs Eiropas spēcīgāko komandu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!