Latvijas basketboliste Zane Tamane ar 12 punktiem svētdien palīdzēja valsts čempionvienībai Šopronas "MKB Euroleasing" izcīnīt Ungārijas kausu.

Ungārijas kausa izcīņas finālmačā MKB Euroleasing" ar 73:67 (19:15, 16:14, 21:17, 17:21) pārspēja regulārās sezonas spēcīgāko vienību Pēčas "MiZo".

Aizvadītajā mačā Tamale laukumā pavadīja 32 minūtes, realizējot četrus no 11 divpunktu metieniem un četrus no pieciem soda metieniem.

Tāpat latvietes kontā sešas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kā arī viena kļūda un divas personiskās piezīmes.

Savukārt trešo vietu Ungārijas kausā izcīnīja citas Latvijas basketbolistes Ievas Kubliņas pārstāvētā Ģēras "Seat Lami-Ved" komanda, kas mazajā finālā ar 89:87 (14:24, 18:16, 30:20, 19:21, 8:6) pagarinājumā pieveica ZTE vienību.

Kubliņa laukumā pavadīja 31 minūti, kura laikā guva 14 punktus, realizējot septiņus no desmit divpunkti metieniem, taču grozam garām raidot visus piecus tālmetienus.

Vēl viņa izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pārtvēra divas bumbas, reizi rezultatīvi piespēlēja un bloķēja pretinieču metienu, kā arī izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus un nopelnījas trīs personiskās piezīmes.

Kā ziņots, Ungārijas regulārā čempionāta kopvērtējumā "MKB Euroleasing" ar 22 uzvarām 24 spēlēs ieņēma otro vietu, bet "Seat Lami-Ved" ar 19 uzvarām finišēja trešajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!