Foto: LETA
Piekto uzvaru tikpat FIBA Eirolīgas turnīra B apakšgrupas spēlēs trešdien izcīnīja Latvijas basketbolistu Zanes Tamanes un Elīnas Babkinas pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Fenerbahce", kas ar 84:72 (19:21, 28:19, 28:15, 12:17) savā laukumā pārspēja Krievijas vienību Orenburgas "Nadežda".

Tamane laukumā pabija 21 minūti un 23 sekundes, kuru laikā guva septiņus punktus, realizējot vienu no pieciem divpunktu metieniem un piecus no sešiem soda metieniem.

Vēl latvietes kontā deviņas atlēkušās bumbas, kas bija otrs labākais rādītājs komandā, kā arī 12 efektivitātes koeficienta punkti.

Babkina šajā spēlē ceļgala savainojuma dēļ nepiedalījās.

Kā ziņots, traumu latviete guva treniņa laikā. Magnētiskās rezonanses pārbaudē viņai konstatēts meniska plīsums labajā ceļgalā.

"Fenerbahce" komandu šajā sezonā vada bijušais Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Georgs Dikeulaks.

B grupas kopvērtējumā "Fenerbahce" ar piecām uzvarām piecās spēlēs pirmo vietu dala ar Spānijas klubu Salamankas "Perfumerias Avenida", kas arī pagaidām cīnās bez zaudējumiem.

A grupas ietvaros trešdien spēles aizvadīs Ievas Kubliņas pārstāvētā Francijas čempionvienība "Bourges Basket" un Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK.

Šosezon FIBA Eirolīgas turnīrā spēlē 23 komandas, kas izkārtotas trijās apakšgrupās. Pēc divu apļu turnīra aizvadīšanas 15 labākās vienības, tostarp arī finālastoņnieka jeb "Final 8" turnīra saimnieces, iekļūs izslēgšanas spēlēs.

FIBA Eirolīgas "Final 8" turnīrs šosezon risināsies Stambulā.

Izslēgšanas spēlēs 14 komandas, ņemot vērā pirmajā posmā sasniegto bilanci, tiks sadalītas septiņos astotdaļfināla pāros, kas sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Pēc tam astotdaļfināla sēriju uzvarētājas un "Final 8" turnīra rīkotājas no 2012.gada 28.marta līdz 1.aprīlim četru dienu turnīrā izspēlēs ceturtdaļfinālus, pusfinālus un finālmačus, noskaidrojot jaunās FIBA Eirolīgas čempiones.

Jau vēstīts, ka FIBA Eirolīgas turnīrā šosezon nepiedalās iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", kas turnīrā startēja četras sezonas pēc kārtas, bet ne reizi nespēja pārvarēt apakšgrupu sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!