Foto: LETA
Lielisku sniegumu demonstrējot latviešu basketbolistam Jānim Timmam, pašreizējā valsts vicečempione "VEF Rīga" svētdien nonāca vairs tikai vienas uzvaras attālumā no "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) fināla.

Otrajā pusfināla sērijas spēlē "VEF Rīga" viesos ar 83:70 (14:17, 37:45, 13:17, 25:16) pārspēja "Liepāja"/"Triobet" komandu, sērijā līdz trim uzvarām panākot 2-0.

Timma šajā cīņā guva 30 punktus un savāca astoņas atlēkušās bumbas.

Pirmais spēles ceturksnis aizritēja līdzīgā cīņā un pēc pirmā nogriežņa ar trīs punktu pārsvaru vadībā bija mājinieki (17:14). Otrajā spēles ceturtdaļā jau aktīvāki bija rīdzinieki, kuri pirmā puslaika beigās panāca sev astoņu punktu pārsvaru (45:37).

Lai gan trešās ceturtdaļas septītajā minūtē "Liepāja"/"Triobet" basketbolisti panāca neizšķirtu 51:51, tomēr ceturtā ceturkšņa sākumā viesiem izdevās attālināties par sešiem punktiem (60:54).

Tiesa, pēc mazāk kā divām minūtēm vēju pilsētas pārstāvji atkal panāca neizšķirtu (60:60).

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām liepājnieki pietuvojās līdz sešu punktu atstatumam (64:70), tomēr mača galotnē "VEF Rīga" noturēja pārsvaru un svinēja uzvaru ar 83:70.

Rezultatīvākais spēlētājs rīdzinieku rindās bija Timma, kurš laukumā pavadītajās 34 minūtēs un 41 sekundē guva 30 punktus, realizējot trīs no septiņiem divpunktu metieniem, sešus no desmit tālmetieniem un sešus no septiņiem soda metieniem. Tāpat rīdzinieka kontā astoņas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un seši izprovocēti pārkāpumi.

Tikmēr Liepājas komandas rindās ar 15 punktiem izcēlās Edgars Zelionis.

Jau vēstīts, ka šīs sērijas pirmajā mačā ceturtdien "VEF Rīga" basketbolisti Aizkrauklē bija pārāki vien pagarinājumā ar 73:68, tādejādi sērijā līdz trim panākumiem izvirzoties vadībā ar 1-0.

Sērijas trešais mačs notiks nākamās nedēļas trešdienā Kandavā, bet nepieciešamības gadījumā komandas pēc tam atkal atgriezīsies Liepājā.

"VEF Rīga" šosezon LBL regulāro čempionātu noslēdza otrajā vietā, desmit spēlēs tiekot pie astoņām uzvarām, kamēr "Liepāja"/"Triobet" ar 23 panākumiem 31 mačā bija trešā.

Kā regulārā čempionāta otrās vietas ieguvējiem "VEF Rīga" basketbolistiem nevajadzēja sacensties izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā, kamēr liepājnieki sērijā līdz trim panākumiem ar 3-0 pārspēja "Barons"/LDz vienību, pēc trīs gadu pārtraukuma sasniedzot LBL pusfinālu.

Pērn liepājnieki izstājās čempionāta ceturtdaļfinālā, kur piekāpās bronzas medaļu ieguvējiem "Jēkabpils" basketbolistiem, bet "Barons"/LDz - pagājušajā gadā zināma kā "Barons kvartāls" - nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

Šosezon abas vienības savā starpā regulārajā čempionātā bija tikušās vienu reizi, kad ar 95:87 pārāka bija "VEF Rīga" vienība.

Kā zināms, otrā pusfināla duelī pašreizējie valsts čempioni "Ventspils" ar 2-0 atrodas vadībā pret "Jēkabpils" vienību. Šīs sērijas trešais mačs, kas var būt noslēdzošais, notiks otrdien Ventspilī.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīja divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēja vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēja divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentās četras reizes. Vietu kārtību noteica uzvarēto spēļu procents.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempiones titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!