Latviešu basketbolists Jānis Timma trešdien iemeta 13 punktus, bet viņa pārstāvētā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Zeņit" ULEB Eiropas kausa otrā posma mačā savā laukumā ar 101:81 (25:16, 27:28, 27:18, 22:19) pārliecinoši uzvarēja Jeruzalemes "Hapoel Bank Yahav" no Izraēlas.

Timma šajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā grozā raidīja trīs no četriem divpunktniekiem, abus tālmetienus un vienīgo "sodiņu".

Latvietis šajā mačā izcēlās arī ar četrām atlēkušajām bumbām, trim rezultatīvām piespēlēm, divām kļūdām, divām piezīmēm, diviem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem un 16 efektivitātes punktiem.

"Zeņit" vienība jau no mača sākuma pārņēma vadību, ko tai pakāpeniski izdevās palielināt un pēc pirmā puslaika atrasties vadībā ar astoņiem punktiem (52:44). Otrajā puslaikā mājiniekiem jau piederēja krietni lielāks pārsvars, kas bija redzams arī rezultātā, jo jau trešā ceturkšņa beigās Krievijas kluba pārsvars bija teju 20 punkti, bet noslēdzošajās desmit minūtēs izdevās nodrošināt pārliecinošu panākumu.

Rezultatīvākais šī mača basketbolists ar 28 punktiem bija viens no "Zeņit" līderiem Raiens Tūlsons. Savukārt "Hapoel Bank Yahav" rindās labu sniegumu demonstrēja kādreizējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Amare Stademairs, kura rēķinā 22 punkti.

Ziņots, ka Timma pagājušajā nedēļā kļuva par ULEB Eirokausa kārtas vērtīgāko basketbolistu.

G apakšgrupas kopvērtējumā "Zeņit" un "Hapoel Bank Yahav" guvušas pa divām uzvarām trīs spēlēs, kamēr ar vienu punktu seko Latvijas speciālistu Artūra Štālberga un Edmunda Valeiko trenētais Krievijas klubs "Ņižņij Novgorod" un Viļņas "Lietuvos rytas" no Lietuvas.

Savukārt E apakšgrupas mačā zaudējumu cietusi Rolanda Šmita pārstāvētā Spānijas komanda Fuenlavradas "Montakit", kas viesos ar 61:86 (10:30, 22:23, 19:18, 10:15) piekāpās Krievijas klubam Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Šmits šajā mačā nospēlēja 27 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā guva septiņus punktus. Latvietis grozā raidīja divus no četriem divpunktu metieniem un vienu no pieciem tālmetieniem. Tāpat basketbolista rēķinā trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas pārtvertas bumbas, viena kļūda, četras piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie četriem efektivitātes punktiem.

Uzvarētāju rindās ar 25 gūtiem punktiem izcēlās Mets Dženings.

E apakšgrupas līdere ar trim uzvarām trīs spēlēs ir "Lokomotiv-Kubaņ", kamēr pa vienai uzvarai guvušas "Montakit", Anžeja Pasečņika pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas "Herbalife" un vēl viens spāņu klubs Mursijas UCAM.

ULEB Eirokausā pirmajā posmā 20 klubi bija sadalīti četrās apakšgrupās, pa pieciem katrā. Vienības savā starpā izspēlēja divu apļu turnīru, bet katras grupas četras labākās komandas kvalificējās "Top 16" kārtai, kurā tās sadalītas vēl četrās grupās. Pēc divu apļu cīņā katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, kur, tāpat kā pusfinālā un finālā, uzvarētāji noskaidrosies sērijā līdz diviem panākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!