Foto: LETA

Latvijas čempione "TTT Rīga" piektdien ar pārliecinošu uzvaru sāka Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas (EEWBL) jauno sezonu.

Rīdzinieces savu skatītāju priekšā ar 85:48 (20:8, 22:14, 24:17, 19:9) pārspēja Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas.

Rezultatīvākā mājiniecēm bija Aiša Sazerlenda, kura guva 22 punktus, savāca sešas atlēkušās bumbas, pārtvēra piecas piespēles un izprovocēja septiņas piezīmes. Tikmēr 12 punkti Guntas Baško-Melnbārdes kontā, bet 11 punktus iemeta Sidnija Kārtere.

Latvijas čempiones spēli iesāka ar izrāvienu 11:0, pretiniecēm pirmajās piecās minūtēs neļaujot gūt punktus. Turpinājumā Rīgas basketbolistes palielināja savu pārsvaru un svinēja pārliecinošu uzvaru.

Sestdien Latvijas komanda A apakšgrupas spēlē tiksies ar Ļubļinas AZS UMCS no Polijas, bet svētdien spēkosies ar Kijevas "Avangard" no Ukrainas.

Pirms tam pirmajā A grupas mačā piektdien Slovākijas vienība Košices "Good Angels" ar 79:40 pieveica "Avangard", bet AZS UMCS ar 73:66 pārspēja Lietuvas komandu Viļņas "Kibirkštis".

LETA jau vēstīja, ka "Vega 1"/"Liepāja" B apakšgrupas pirmajā mačā piektdien ar 64:77 (13:20, 13:22, 19:19, 19:16) piekāpās Polijas komandai "Gdynia".

Latvijas komandas labā ar 14 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās lietuviešu leģionāre Kriste Druskīte, kamēr 13 punktus pievienoja Kristīne Silarāja.

Lielā mērā šīs cīņas likteni ietekmēja liepājnieču neveiksmīgais pirmais puslaiks, kas pretiniecēm otrā puslaika sākumā ļāva izvirzīties vadībā ar 18 punktiem (44:36). Pēcāk gan cīņa starp abām komandām izlīdzinājās, tomēr "Vega 1"/"Liepāja" neatspēlējās un jauno sezonu sāka ar neveiksmi.

Sestdien liepājnieces tiksies ar Astanas "Tigers" no Kazahstānas, bet svētdien duelēsies ar Minskas "Horizont" no Baltkrievijas.

Pirms tam citā B apakšgrupas mačā Krievijas komanda Maskavas "Dinamo" ar 93:56 uzvarēja "Horizont". Vēl šajā grupā spēlē arī Astanas "Tigers" no Kazahstānas un Turcijas vienība "Stambulas Universitāte", kuru pārstāv Aija Putniņa.

Jaunajā EEWB sezonā sacenšas 12 komandas no deviņām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa četrām katrā, vienībām apakšgrupu fāzē izspēlējot vienu apli. Pēc tam vienas apakšgrupas trīs spēcīgākās komandas tiks apvienotas ar trim vājākajām otrās grupas vienībām, tādējādi katram klubam aizvadot vēl pa trīs cīņām. Pēcāk astoņas labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas turnīram, kas nākamā gada pavasarī notiks Slovākijas pilsētā Košicē.

Šī čempionāta mērķis ir piedāvāt klubiem augsta līmeņa spēles un pievilcīgu sacensību formātu. EEWBL ir pirmā starptautiskā līga, kura rīko regulāro sezonu trīs sabraukumos, vienlaikus samazinot ceļošanas un uzturēšanās izdevumus. Turnīrs šogad noslēdzās ar "Final Four" sacensībām, kurās piedalījās četras labākās līgas komandas.

Kā zināms, pirmajā EEWBL sezonā triumfēja Latvijas titulētākais klubs "TTT-Rīga", kas finālā uzveica "Gdynia" komandu, bet trešā bija latvietes Anitas Teilānes pārstāvētā Kazahstānas čempionvienība "Tigers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!