Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pārliecinošu uzvaru Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlē sestdien izcīnīja Latvijas klubs "TTT Rīga", kas ar 100:48 (31:10, 15:13, 32:12, 22:13) savā laukumā sagrāva Igaunijas vienību Tallinas "Audentes".

Latvijas kluba rezultatīvākā spēlētāja šajā mačā ar 19 punktiem bija Dita Rozenberga, 16 punktus iekrāja Ance Aizsila, bet 13 punkti Kristas Brīdiņas kontā.

Citā mačā zaudējumu piedzīvoja "TTT Rīga-Juniores" komanda, kas savā laukumā ar 43:93 (11:18, 3:30, 13:14, 16:31) atzina Igaunijas spēcīgākā kluba Tallinas "Eclex" pārākumu.

Neviena no mājinieču spēlētājām nespēja sasniegt desmit gūto punktu robežu, bet rezultatīvākā ar deviņiem punktiem bija Sigita Džarcāne.

Čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā joprojām atrodas Latvijas čempionvienība "Cēsis", kuras kontā ir 18 uzvaras 18 mačos. Otro vietu ar 17 uzvarām 20 mačos ieņem "TTT Rīga", bet tai ar 15 panākumiem 18 cīņās seko Igaunijas čempionvienība Tallinas "Eclex".

Pa 12 uzvarām 18 spēlēs ir "Liepājas Papīrs" un RTU/"Merks" komandām, kas tām ļauj dalīt ceturto un piekto pozīciju. Astoto vietu ar sešiem panākumiem 18 mačos ieņem "TTT Rīga-Juniores", "Latvijas Universitāte" (LU) ar četrām uzvarām 18 spēlēs atrodas devītajā vietā, bet U-16 izlase ar trim panākumiem 17 cīņās ieņem kopvērtējuma desmito vietu.

Pamatturnīrā septiņas Latvijas un piecas Igaunijas vienības sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!