Foto: wbbl.eu

Daudzkārtējā Latvijas čempionvienība basketbolā "TTT Rīga" nākamajā sezonā FIBA Eirokausa izcīņas pamatturnīrā sacentīsies vienā apakšgrupā ar 2014.gada FIBA Eirolīgas čempionēm Stambulas "Galatasaray", pirmdien noskaidrojās izlozē.

Tāpat Rīgas klubs C apakšgrupā sacentīsies ar Novosibirskas reģiona "Dinamo" no Krievijas un kādu no kvalifikācijas turnīra uzvarētājām - Vologdas "Čevakata" (Krievija) vai Samsunas "Canik Belediye" (Turcija).

Stambulas klubs pirms diviem gadiem uzvarēja spēcīgākajā Eiropas sieviešu klubu turnīrā, bet nupat aizvadītajā sezonā cieta neveiksmi šī turnīra ceturtdaļfinālā. Arī Turcijas čempionātā "Galatasaray" nespēja pārvarēt izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālu.

Savukārt Novosibirskas klubs iepriekšējā sezonā sasniedza Krievijas čempionāta izslēgšanas turnīru, taču jau pirmajā kārtā piekāpās slavenajai Jekaterinburgas UGMK vienībai.

Tikmēr "Čevakata" un "Canik Belediye" komandās iepriekšējā sezonā spēlēja divas Latvijas basketbolistes - attiecīgi Anete Šteinberga un Zane Teilāne. Ja Šteinberga sezonas beigu daļā nomainīja komandu, Teilāne Turcijas vienībā pabeidza sezonu, bet pagaidām nav publiski zināms, vai viņa tajā paliks arī uz nākamo sezonu.

FIBA Eirokausa sezona sāksies 29.oktobrī.

Turnīra kvalifikācijā piedalīsies arī Aijas Putniņas jaunā komanda "Stambulas Universitātes", kas divu Turcijas vienību duelī spēkosies ar YDUBGD spēlētājām. Tikmēr Zentas Meļņikas jaunā komanda Ūmeo "Udominante" no Zviedrijas pamatturnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar vēl vienu šīs valsts komandu "Lulea Basket" un Vaserburgas TSV 1880 no Vācijas, kā arī kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm, bet Ditas Rozenbergas nākamās sezonas komanda Namīras "Belfius" no Beļģijas tiksies ar Čehijas vienību "Nymburk", Raguzas "Virtus Eirene" no Čehijas un arī kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm.

Pamatturnīrā piedalīsies arī Pēčas "Pinkk 424" komanda no Ungārijas, kurā pagājušo sezonu noslēdza latviete Elīna Babkina, kā arī Francijas komanda "Basket Landes", kurā spēlēja Gunta Baško-Melnbārde, tomēr pagaidām nav publiski zināms, vai viņas šajās vienībās paliks.

Pamatturnīrā piedalīsies 32 vienības, kuras tiks sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā. Pa divām labākajām no katras grupas iekļūs astotdaļfinālā.

Iepriekšējā sezonā "TTT Rīga" Eirokausa izcīņu sāka vien no kvalifikācijas, taču spēja to pārvarēt, turklāt aizkļuva līdz izslēgšanas turnīram, kur pirmajā kārtā divu spēļu summā cieta neveiksmi pret Venēcijas "Umana Reyer" no Itālijas.

No 1960. līdz 1982.gadam 18 reizes Eiropas čempionvienību kausu izcīnījušās un 1987.gadā Liliānas Ronketi Eiropas kausu ieguvušās TTT komandas mantinieces kopš neatkarības atgūšanas Eiropas klubu turnīros startējušas septiņas reizes - reizi zemākā līmeņa Ronketi kausā (2002.gadā) un divreiz Eirokausa izcīņā (2007. un 2015.gadā), kā arī četras reizes FIBA Eirolīgā (2008.-2011.gadā).

Tāpat pirmdien notika arī nākamās sezonas FIBA Eirolīgas turnīra izloze, kur 16 komandas sadalītas divās apakšgrupās. Pagaidām droši zināms, ka šajā turnīrā spēlēs Anete Šteinberga un viņas pārstāvētā Čehijas čempione Prāgas ZVVZ USK, kas sacentīsies apakšgrupā ar Stambulas "Fenerbahce", Mersinas BSB (abas - Turcija), Krakovas "Wisla Can-Pack" (Polija), trenera Mārtiņa Zībarta pārstāvēto Kurskas "Dinamo" (Krievija), "Lille" (Francija), Ģēras "Cargo Uni" (Ungārija) un Skio "Famila" (Itālija) vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!