Foto: LETA

Latvijas čempionvienība "TTT Rīga" svētdien Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlē ar rezultātu 82:49 (22:16, 18:15, 15:7, 27:11) izbraukumā uzvarēja pagājušās sezonas Igaunijas spēcīgāko klubu "Tallinas Universitāte".

Rīdziniecēm šis bija ceturtais panākums tikpat jaunās sezonas spēlēs, bet Tallinas komanda sešos mačos cieta jau savu trešo neveiksmi.

Rūta Veidere uzvarētāju labā guva 20 punktus, bet 17 punktus un 14 atlēkušās bumbas iekrāja Ieva Kūlīte.

Tikmēr "Tallinas Universitātes" rindās Guna Lagzdiņa 33 ar pusi laukumā pavadītajās minūtēs izcēlās ar sešiem punktiem, četrām bumbām zem groziem un divām rezultatīvām piespēlēm. Mačam mājinieču sastāvā bija pieteikta arī Laura Audere, kura līdz šim šosezon piedalījusies tikai vienā spēlē, tomēr viņa laukumā neizgāja.

Tāpat pie panākuma izbraukumā svētdien tika Latvijas vicečempione "Cēsis", kas pēc sestdien piedzīvotā zaudējuma Tallinas 1182 komandai ar 99:52 (19:19, 24:11, 24:7, 32:15) sagrāva Raplas "AmEst", gūstot savu piekto panākumu turnīrā.

Liene Priede bija rezultatīvākā Latvijas komandas rindās ar 15 punktiem, bet par punktu mazāk iekrāja Ilze Jākobsone.

Uzvaru svētdien svinēja RSU/"Merks" komanda, kas izbraukumā ar 74:46 (19:14, 20:8, 15:8, 20:16) pārspēja "Tartu Universitāti".

Ar 25 gūtiem punktiem rīdzinieču sastāvā izcēlās Kate Aizsila, bet pie 13 punktiem tika Paula Langina.

Tāpat pie panākuma tika "Latvijas Universitāte" (LU), kas pretinieču laukumā ar 82:53 (17:15, 23:8, 20:16, 22:14) uzvarēja Tallinas "Audentes"/"Noortekoondis".

Vismaz desmit punktus šajā mačā guva sešas LU komandas spēlētājas, bet rezultatīvākā ar 15 punktiem bija Liene Stalidzāne. Vineta Bīriņa iekrāja desmit punktus un tikpat atlēkušās bumbas.

Savukārt ar zaudējumu nācās samierināties "TTT Rīga - Juniores" komandai, kas pretinieču laukumā ļoti pārliecinoši ar 41:114 (2:34, 6:30, 14:22, 19:28) piekāpās 1182 komandai, pirmajā puslaikā gūstot vien astoņus punktus un ielaižot 64.

Latvijas vienības sastāvā izcēlās Anna Rēzija Dreimane, kura guva 13 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

Čempionātā bez zaudējumiem joprojām cīnās 1182, kas bijusi labākā visos sešos mačos un "TTT Rīga" (četros mačos). Šīm vienībām ar četriem panākumiem piecās spēlēs seko "Cēsis", pie trim uzvarām piecās cīņās tikusi "Vega 1"/"Liepāja", bet RSU/"Merks" kontā ir divi panākumi trīs spēlēs. Nevienai citai komandai uzvaru un zaudējumu attiecība pašlaik nav labāka par 50%.

LU vienība piecās spēlēs tikusi pie diviem panākumiem, bet "TTT Rīga - Juniores" komandas kontā pašlaik ir viena uzvara trīs spēlēs.

Latvijas un Igaunijas sieviešu līgas turnīrā šosezon piedalās 12 komandas - septiņas no Latvijas un piecas no Igaunijas. Pirmajā posmā tiks izspēlēts divu apļu turnīrs, pēcāk komandām pēc rezultātiem sadaloties divos sešiniekos un uzsākot otro posmu. Tajā vienības, paturot iepriekšējā posmā iegūtos punktus, ar sava sešinieka klubiem aizvadīs divus apļus.

Trešajā posmā notiks divas izslēgšanas spēļu sērijas starp 5.-8. un 6.-7.vietas ieguvējiem, savukārt čempionātu noslēgs sešu labāko komandu finālturnīrs.

Kā zināms, pagājušajā sezonā Latvijas un Igaunijas apvienoto čempionātu sieviešu basketbolā atbalstīja "Nordea" banka, taču pagaidām ģenerālsponsors vēl nav atrasts.

Pērnajā sezonā "TTT Rīga" uzvarēja otrajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja Latvijas čempionu titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!