Foto: LETA
Otro zaudējumu Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlēs svētdien piedzīvoja "TTT Rīga" komanda, kas ar 69:75 (19:21, 16:22, 18:13, 16:19) piekāpās Igaunijas čempionvienībai Tallinas "Eclex".

Rezultatīvākā "TTT Rīga" vienībā ar 19 punktiem un deviņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem bija Ieva Krastiņa, bet pa 13 punktiem guva Kitija Laksa un Rūta Veidere. Savukārt "Eclex" rindās ar 26 punktiem, 15 atlēkušajām bumbām un deviņiem izprovocētiem sodiem izcēlās Vīve-Kaia Rebane.

Cīņas beigās "TTT Rīga" neizdevās iesaistīties cīņā par uzvaru, jo laukumu ar piecām piezīmēm bija atstājušas četras garās spēlētās.

Citā spēlē "Liepājas Papīrs" basketbolistes izbraukumā ar 61:70 (18:28, 9:12, 16:14, 18:16) piekāpās "Tallinas Universitātes" komandai no Igaunijas.

Uzvarētājām rezultatīvākā bija Pū Pirgīta ar 20 gūtajiem punktiem, bet Latvijas vienībā ar produktīvāko sniegumu izcēlās Kristīne Cirša, kuras kontā 21 gūts punkts un astoņas izcīnītas atlēkušās bumbas.
Jāpiebilst, ka Liepājas komandā tikai trīs punktus guva no soliņa nākušās basketbolistes, kamēr Tallinas vienības rindās rezervistes guva 16 punktus.

Tikmēr citā Igaunijas pilsētā Raplā "Latvijas Universitātes" (LU) basketbolistes ar 66:58 (21:11, 13:18, 17:13, 15:16) uzvarēja vietējo "AmEst" vienību.

Viens no galvenajiem iemesliem LU komandas panākumam bija augstāka metienu precizitāte no spēles.

Latvijas komandā rezultatīvākā ar 22 gūtiem punktiem bija Egita Vīnakmene, kurai arī otrs labākais efektivitātes koeficienta rādītājs starp abu komandu basketbolistēm - 21 punkts. Tikmēr Raplas komandās rindās 29 punktiem izcēlās Kērli Hāsa. Viņai arī labākais efektivitātes koeficienta rādītājs šajā spēlē - 31 punkts.

Citā spēlē "TTT Rīga-Juniores" izbraukumā ar rezultātu 81:69 (16:21, 25:15, 24:18, 16:15) pārspēja "Audentes" vienību no Igaunijas.
Rīgas komandas sastāvā rezultatīvākā ar 27 gūtiem punktiem un deviņām izcīnītajām atlēkušajām bumbām bija Renāte Reine, bet "Audentes" rindās ar 24 punktu guvumu atzīmējās Trīne Kāsemagi.

Čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā joprojām atrodas Latvijas čempionvienība "Cēsis", kuras kontā ir deviņas uzvaras deviņos mačos. Otrā ir "Eclex" vienība, kas izcīnījusi desmit uzvaras 11 spēlēs, bet tai ar astoņām uzvarām desmit mačos seko "TTT Rīga" komanda.

Ceturtā ar septiņām uzvarām 11 spēlēs joprojām ir RTU/"Merks", tai ar piecām uzvarām deviņās spēlēs seko "Liepājas Papīrs", bet pa piecām uzvarām desmit spēlēs ir "Tallinas Universitāte" un "TTT Rīga-Juniores" komandām.

LU komanda ar trim uzvarām desmit spēlēs pakāpās uz kopvērtējuma devīto vietu, bet Latvijas U-16 izlase ar diviem panākumiem astoņās cīņās atrodas pozīciju zemāk.

Pamatturnīrā septiņas Latvijas un piecas Igaunijas vienības sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!