Foto: LETA

Graujošu panākumu Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlē trešdien izcīnīja Latvijas komanda "TTT Rīga", kas savā laukumā pārspēja Latvijas U-16 izlasi.

Aizvadītajā mačā "TTT Rīga" vienība bija pārāka ar rezultātu 88:46 (27:6, 17:7, 22:19, 22:14).

Uzvarētāju labā 19 punktus guva Dita Rozenberga, pie 16 punktiem tika Ieva Krastiņa, bet Kitija Laksa iekrāja 13 punktus.

Čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā joprojām atrodas Latvijas čempionvienība "Cēsis", kuras kontā ir desmit uzvaras desmit mačos. Otrā ir Igaunijas čempionvienība Tallinas "Eclex", kas izcīnījusi desmit uzvaras 11 spēlēs, bet tai ar deviņām uzvarām 11 mačos seko "TTT Rīga" komanda.

Ceturtā ar septiņām uzvarām 11 spēlēs ir RTU/"Merks", piektajā pozīcijā ar sešām uzvarām desmit spēlēs atrodas "Liepājas papīrs", bet šīm komandām ar pieciem panākumiem 11 mačos seko "TTT Rīga-Juniores" un "Tallinas Universitāte".

Latvijas U-16 izlases un "Latvijas Universitātes" (LU) basketbolistes ar trim uzvarām desmit spēlēs ieņem kopvērtējuma devīto un desmito vietu.

Pamatturnīrā septiņas Latvijas un piecas Igaunijas vienības sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!