Pēdējo divu sezonu Latvijas čempionvienība "TTT Rīga" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien ar rezultātu 80:63 (26:15, 19:22, 13:15, 22:11) izbraukumā pieveica Lietuvas komandu Kauņas "Sirenos".

Rezultatīvākā "TTT Rīga" komandā ar 21 gūto punktu bija Sabīne Niedola, ar 19 punktiem izcēlās Gunta Baško-Melnbārde, bet 16 punkti bija Karlīnes Nīmanes rēķinā.

Savukārt "Sirenos" komandas labā 21 punktu guva Kristina Aliminaite.


Citā mačā zaudējumu piedzīvoja "TTT-Rīga Juniores" vienība, kas ar 51:76 (12:21, 15:25, 10:22, 14:8) izbraukumā piekāpās latvietes Santas Dreimanes pārstāvētajai Lietuvas vienībai Viļņas "Kibirkštis-Tiche-IKI".

Latvijas kluba rindās ar 15 punktiem izcēlās Linda Sarja, bet Kates Aizsilas kontā bija desmit punkti.

Savukārt Dreimane nospēlēja gandrīz 27 minūtes, kuru laikā guva 16 punktus, realizējot piecus no astoņiem izpildītajiem divpunktu metieniem un divus no pieciem tālmetieniem. Tāpat latvietes rēķinā bija septiņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un divas kļūdas.

Kā ziņots, trešdien "TTT Rīga" ar 79:75 pieveica "Kibirkštis-Tiche-IKI" komandu, bet "TTT-Rīga Juniores" ar 64:82 zaudēja "Sirenos" basketbolistēm.

Ar sešām uzvarām septiņās spēlēs "TTT Rīga" šobrīd atrodas pirmā posma A apakšgrupas līderpozīcijā, bet "TTT-Rīga Juniores" ar septiņiem zaudējumiem septiņos mačos ieņem pēdējo, sesto, vietu.

Tikmēr "Kibirkštis-Tiche-IKI" ar četrām uzvarām astoņās spēlēs ieņem stabilu ceturto vietu grupā.

BSBL pirmajā posmā piedalās 12 komandas, kas izkārtotas divās apakšgrupās. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas spēcīgākās vienības iekļūs nākamajā kārtā, kur tās jau gaida četras komandas - latvietes Aijas Putniņas pārstāvētā Kauņas "Vici-Aistes" un Klaipēdas "Lemminkainen" (abas - Lietuva), Sanktpēterburgas "Spartak" (Krievija) un Minskas "Horizont" (Baltkrievija).

Turnīra otrajā posmā A grupas uzvarētājas cīnīsies C grupā kopā ar "Vici-Aistes", "Lemminkainen" un B grupas otrās vietas ieguvējām. Savukārt B grupas labākā komanda spēkosies D grupā kopā ar "Spartak", "Horizont" un A grupas otro labāko vienību.

Arī otrajā posmā tiks izspēlēts divu apļu turnīrs, bet pēc tam risināsies BSBL finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējās 12 sezonas BSBL turnīrā triumfējusi "Vici-Aistes" vienība.

Kā ziņots, vienīgo reizi kāds Latvijas klubs par BSBL čempionvienību kļuva 1998.gadā, kad šāds panākums izdevās RTU/"Klondaika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!