Foto: F64
Latvijas vicečempiones basketbolā "TTT Rīga" FIBA Eirolīgas turnīra A apakšgrupas otrās kārtas mačā trešdien savā laukumā ar rezultātu 60:66 (11:12, 17:15, 20:15, 12:24) zaudēja Turcijas komandai Stambulas "Galatasaray", kas aizvadītajā sezonā triumfēja FIBA Eiropas kausa izcīņā.

Foto galerija

"TTT Rīga" komandas labā Lindra Vīvere guva 25 punktus, bet Kristīne Kārkliņas rēķinā bija 11 punkti.

Vēl vienā šī vakara A grupas mačā Spānijas čempiones Valensijas "Ros Casares" savā laukumā ar 78:48 sagrāva pagājušās sezonas Lietuvas un Baltijas čempionvienību Viļņas TEO.

Savukārt latviešu speciālista Gundara Vētras trenētais iepriekšējās sezonas Krievijas spēcīgākais klubs Jekaterinburgas UGMK otrās kārtas maču izbraukumā ar Itālijas klubu Taranto "Cras Basket" aizvadīs ceturtdien.

Kā ziņots, A grupas pirmās kārtas mačā "TTT Rīga" izbraukumā ar rezultātu 38:118 piedzīvoja smagu sagrāvi pret Spānijas čempionvienību Valensijas "Ros Casares". Savukārt "Galatasaray" komanda pirmajā mačā ar 76:64 pieveica Itālijas klubu Taranto "Cras Basket".

FIBA Eirolīgā sievietēm šajā sezonā kopumā startē 24 komandas, kuras izvietotas četrās apakšgrupās pa sešām katrā.

Pēc aizvadīta divu apļu turnīra četras labākās komandas no katras grupas iekļūs astotdaļfinālā, kuram sekos ceturtdaļfināls un finālčetrinieka sacensības.

Kā ziņots, "TTT Rīga" FIBA Eirolīgā piedalījās arī iepriekšējās divās sezonās, tomēr nevienā no tām nespēja pārvarēt apakšgrupu turnīru. Pirmajā sezonā vienībai problēmas sagādāja fakts, ka sastāvs tika nokomplektēts pēdējā brīdī. Nākamajā sezonā komandas vadība izteicās, ka šo nepilnību labojusi, turklāt uzsvēra, ka līgumi ar leģionārēm noslēgti līdz sezonas beigām. Taču pēc krīzes sākuma un izstāšanās no FIBA Eirolīgas komandas ārzemnieces tika atbrīvotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!