Foto: DELFI

Latvijas čempionvienība "TTT Rīga" sestdien guva kārtējo pārliecinošo uzvaru Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta otrā posma spēlē, ar rezultātu 77:59 (27:20, 19:13, 17:6, 14:20) izbraukumā pieveicot kaimiņvalsts otro spēcīgāko vienību Tallinas 1182.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 16 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Ieva Krastiņa, ar 13 punktiem piebalsoja Kitija Lapsa, bet ar 11 punktiem un 14 bumbām zem groziem atzīmējās Ieva Kūlīte.

Otrā posma vadošo komandu sešniekā līdere ar 14 uzvarām 15 mačos ir Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", bet pa 11 panākumiem 13 tagad ir 1182 un Latvijas vicečempionu "Cēsu" kontā. Lauras Auderes un Gunas Lagzdiņas pārstāvētā Igaunijas čempionvienība "Tallinas Universitāte" ar septiņām uzvarām 12 cīņās ieņem ceturto vietu, pozīciju zemāk ar astoņiem panākumiem 14 spēlēs seko "TTT Rīga - Juniores", bet RSU/"Merks" kontā ir septiņas uzvaras 13 mačos.

Tikmēr vājāko komandu sešnieka mačā sestdien pie pārliecinošas uzvaras tika "Latvijas Universitāte" (LU), kas ar 76:44 (23:18, 20:14, 17:6, 16:6) izbraukumā pārspēja Igaunijas vienību Raplas "AmEst".

Uzvarētāju rindās ar 18 punktiem un 16 bumbām zem groziem izcēlās Vineta Bīriņa, bet Eva Pavlovska pievienoja 17 punktus, sešas atlēkušās bumbas un piecus izprovocētus pārkāpumus.

Otrajā sešiniekā līderes ar sešām uzvarām 13 spēlēs ir "Vega 1"/"Liepāja" un LU. Savukārt Latvijas U-16 izlase šajā grupā spēkojas ar divām uzvarām 11 spēlēs atrodoties trešajā pozīcijā un apsteidzot trīs vājākās Igaunijas vienības.

Latvijas un Igaunijas sieviešu līgas turnīrā šosezon piedalās 12 komandas - septiņas no Latvijas un piecas no Igaunijas. Pirmajā posmā tika izspēlēts viena apļa turnīrs, pēcāk komandām pēc rezultātiem sadaloties divos sešiniekos un sākot otro posmu. Tajā vienības, paturot iepriekšējā posmā iegūtos punktus, ar sava sešinieka klubiem aizvadīs divus apļus.

Trešajā posmā notiks divas izslēgšanas spēļu sērijas starp 5.-8. un 6.-7.vietas ieguvējiem, savukārt čempionātu noslēgs sešu labāko komandu finālturnīrs.

Kā zināms, pagājušajā sezonā Latvijas un Igaunijas apvienoto čempionātu sieviešu basketbolā atbalstīja "Nordea" banka, taču pagaidām jauns ģenerālsponsors nav atrasts.

Pērnajā sezonā "TTT Rīga" uzvarēja otrajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja Latvijas čempiones titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!