Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālsērijas otrajā spēlē dramatisku uzvaru otrajā pagarinājumā trešdien izcīnīja iepriekšējo divu sezonu čempionvienība "TTT Rīga", kas ar 75:68 (26:12, 11:17, 13:19, 9:11, 4:4, 12:5) izbraukumā pārspēja komandu "Cēsis"

Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 1-1.

Pamatlaika izskaņā pie rezultāta 59:59 neprecīza bija "Cēsis" komandu pārstāvošā viena no Lielbritānijas izlases līderēm Kimberlija Batlere, kuras divpunktu metiens trīs sekundes pirms mača beigām savu mērķi nesasniedza. Savukārt pirmā pagarinājuma pēdējā sekundē ar trīspunktu metienu uzvaru rīdziniecēm centās izraut Sabīne Dukāte, taču arī viņa bija neprecīza.

Toties otrajā pagarinājumā "TTT Rīga" vienībai padevās izrāviens 10:0, kas ļāva rīdziniecēm svinēt pirmo uzvaru sērijā.

Uzvarētāju rindās ar 22 punktiem izcēlās baltkrieviete Alla Muravskaja, kuras kontā arī 14 atlēkušās bumbas, bet ar 16 punktiem un 11 bumbām zem groziem izcēlās Līga Šurkusa.

Savukārt "Cēsis" komandas labā 18 punktus guva Anda Eibele, kamēr Baltere iekrāja 15 punktus un 12 atlēkušās bumbas.

Kā ziņots, finālsērijas pirmajā spēlē "Cēsis" uzvarēja izbraukumā ar rezultātu 71:56.

Trešais mačs svētdien notiks Rīgā.

Abas komandas iepriekš svinēja pārliecinošus panākumus pusfināla sērijās. "TTT Rīga" sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 pārspēja "Liepājas Papīra" komandu, bet "Cēsis" ar 2-0 uzvarēja "RTU-Merks" vienību.

"RTU-Merks" un "Liepājas Papīrs" spēlē par trešo vietu. Šī sērija, kas arī ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām, tika uzsākta trešdien, kad uzvaru ar 63:58 (13:14, 22:15, 12:19, 16:10) savā laukumā svinēja "RTU-Merks" vienība.

Šajā mačā "RTU-Merks" labā 14 punktus guva Līna Lisnere, bet "Liepājas Papīra" komandā rezultatīvākā ar 20 punktiem bija Krista Krasovska.

"TTT Rīga" basketbolistes LSBL finālsērijā spēlē 12.gadu pēc kārtas. Kopš 2001.gada rīdzinieces izcīnījušas deviņus titulus, zaudējot tikai 2006. un 2009.gadā. Savukārt "Cēsis" finālā spēlē ceturto reizi pēdējos piecos gados.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā uzvaru svinēja "TTT Rīga" komanda, kas iekrāja 27 uzvaras 28 spēlēs, bet tai ar 22 uzvarām sekoja "Cēsu" basketbolistes, kuras vienīgās šosezon pārspējušas rīdzinieces. "RTU-Merks" ar 19 panākumiem ieņēma ļoti stabilu trešo vietu, bet ceturtā ar 15 uzvarām palika "Liepājas Papīra" komanda.

Piektajā vietā ierindojās "TTT-Rīga Juniores" vienība, kas tika pie 13 panākumiem, kopvērtējuma sesto pozīciju ar desmit uzvarām ieņēma "Daugavpils Universitāte" (DU), tai ar sešiem panākumiem sekoja "Latvijas Universitāte" (LU), bet Latvijas U-16 valstsvienība zaudēja visās 28 regulārā čempionāta cīņās, ieņemot pēdējo, astoto, vietu.

Izslēgšanas spēlēm kvalificējās spēcīgākās četras komandas.

Kā ziņots, aizvadītās sezonas LSBL finālsērijā "TTT Rīga" ar 3-0 pieveica "RTU-Merks" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!