Foto: F64

Valsts čempione "TTT Rīga" piesaistījusi vienu no pagājušās sezonas lielākajiem Latvijas Sieviešu Basketbola līgas (LSBL) atklājumiem Kati Aizsilu un Sigitu Džarcāni, kā arī pagarinājusi līgumu ar Lauru Puriņu.

Aizsila pagājušajā sezonā, spēlējot RSU/"Merks" sastāvā, kļuva par Latvijas un Igaunijas līgas rezultatīvāko spēlētāju. Aizsardze 25 spēlēs vidēji guva 18,7 punktus, izdarīja 5,0 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 3,4 atlēkušās bumbas.

Maijā Aizsila debitēja Latvijas valstsvienībā un jūnijā spēlēja Eiropas čempionāta finālturnīrā, kurā četros mačos vidēji guva 2,5 punktus.

Tāpat Aizsila 2014. gadā ar Latvijas U-20 izlasi izcīnīja piekto vietu Eiropas meistarsacīkstēs.

"Latvijā izvēlējos palikt, jo nākamos divus gadus vēlos turpināt mācīties. Spēlēšanu "TTT Rīga" uztveru kā izaicinājumu pašai sev, lai pilnveidotos un uzlabotu individuālās prasmes," izteikusies spēlētāja. "Liels pluss ir dalība Eiropas kausā un Austrumeiropas līgā, kas nodrošinās labu spēļu praksi augstā līmenī."

Džarcāne pagājušajā sezonā kļuva par Latvijas vicečempioni "Cēsis" sastāvā, 28 spēlēs vidēji gūstot 3,4 punktus un izcīnot 3,6 atlēkušās bumbas. Arī viņa pērn guva piekto vietu Eiropas U-20 čempionātā, kā arī 2014. gadā kļuva par Valdemāra Baumaņa kausa ieguvēju kā labākā Latvijas jaunatnes līgas spēlētāja.

"Izvēlējos spēlēt "TTT Rīga", jo šogad iestājos RTU un primārais nosacījums bija, lai treniņus varētu apvienot ar mācībām Rīgā. Vasarā iepatikās arī treniņi ar "TTT Rīga" treneriem," pastāstījusi Džarcāne.

Tikmēr Puriņa "TTT Rīga" sastāvā jau kļuvusi par divkārtēju Latvijas čempioni (2014, 2015), kā arī divkārtēju Latvijas un Igaunijas līgas čempioni (2014, 2015). Tāpat viņa 2009. un 2010. gadā ar Latvijas U-20 izlasi ieguva bronzas Eiropas čempionātos.

"Prieks un gods jau trešo sezonu spēlēt Latvijas čempionu komandā, kura katru gadu aug, attīstās un izvirza augstākus mērķus. Dalība Eiropas kausa kvalifikācijā ir nopietns izaicinājums, kuram komanda nopietni gatavojas," uzsvērusi Puriņa. "Arī Austrumeiropas līgā gaida augsta līmeņa pretinieki, tādējādi jaunā sezona būs ļoti aizraujoša un interesanta."

"Kate Aizsila mēģinās uzlabot meistarību, spēlējot Latvijas un Igaunijas līgā, Eiropas kausa izcīņā un Austrumeiropas līgā. "TTT Rīga" sastāvā viņa varēs pilnveidot metienu un spēli aizsardzībā, kā arī iegūs iespēju attīstīties kopā ar spēcīgām partnerēm," paudis vienības galvenais treneris Aigars Nerips. "Sigita Džarcāne gan Cēsīs, gan jaunatnes izlasēs izveidojās par labu melnā darba darītāju, turklāt var bīstami nospēlēt uzbrukumā. Laura Puriņa pēdējās sezonās veiksmīgi tikusi galā ar uzticētajiem pienākumiem. Viņa ir spēlētāja, ar kuru var rēķināties neatkarīgi no spēles laika gan treniņos, gan spēlēs."

Treniņus "TTT Rīga" sastāvā pirms jaunās sezonas sākušas desmit spēlētājas - Ieva Krastiņa, Zenta Meļņika, Anda Eibele, Ieva Kūlīte, Liene Priede, Rūta Veidere, Baiba Eglīte, Laura Puriņa, Kate Aizsila un Sigita Džarcāne.

Savā pirmajā pārbaudes spēlē komanda sestdien plkst.17 Olimpiskajā sporta centrā Rīgā spēkosies ar Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvēto Kurskas "Dinamo" komandu, kuras galvenais treneris ir Gundars Vētra.

Pagājušajā sezonā "TTT Rīga" kļuva ne tikai par Latvijas čempioni, bet bija labākā arī Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā.

Nākamajā sezonā "TTT Rīga" nolēmusi atgriezties Eirokausos un startēt Eiropas kausa izcīņā, un kvalifikācijas pirmajā kārtā tiksies ar Austrijas čempionvienību Vīnes "Flying Foxes".

Uzvaras gadījumā FIBA Eiropas kausa B grupā Latvijas vienība spēkosies ar Maskavas "Dinamo" (Krievija), "Udominante" (Zviedrija) un "Ordu Sportif" (Turcija).

Tāpat "TTT Rīga" grasās piedalīties arī jaunizveidotā čempionātā - Austrumeiropas sieviešu basketbola līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!