Foto: F64
Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) regulārā čempionāta spēlē sestdien "TTT Rīga" komanda izbraukumā ar 73:48 pārliecinoši pieveica pagājušās sezonas valsts čempionvienību "Cēsis", nodrošinot uzvaru LSBL regulārajā sezonā.

Lai LSBL regulārajā čempionātā uzvarētu "Cēsis" komanda, tad tā šajā mačā nedrīkstēja zaudēt ar vairāk nekā 19 punktu starpību.

"TTT Rīga" komandas labā 26 punktus guva Latanja Šantela Vaita, bet 13 punkti bija Dženiferas Leisijas rēķinā. Savukārt zaudētājām rezultatīvākā spēlētāja bija Diāna Ozoliņa, kura guva 13 puktus.

Pēc pirmās ceturtdaļas "TTT Rīga" komandai bija divu punktu pārsvars, bet otrajā ceturtdaļā rīdzinieces pārsvaru palielināja līdz 11 punktiem. Trešās ceturtdaļas sākumā "TTT Rīga" guva desmit punktus pēc kārtas un pirmo reizi šajā mačā panāca nepieciešamo punktu starpību - 42:21. Atlikušajā laikā "Cēsis" komanda nespēja samazināt pretinieču pārsvaru un zaudēja pirmo vietu LSBL kopvērtējumā.

Kā ziņots, pirms šī mača abas komandas šosezon savā starpā bija tikušās trīs reizes, un divās spēlēs uzvaru svinēja "Cēsu" basketbolistes. Sākotnēji cēsnieces izcīnīja uzvaru savā laukumā ar rezultātu 67:52, bet otrajā spēlē "TTT Rīga" revanšējās ar 64:51. Savukārt trešajā mačā "Cēsis" uzvarēja izbraukumā ar 70:53.

LSBL regulārā čempionāta pēdējais mačs tiks aizvadīts svētdien, kad "Liepājas metalurgs" komanda savā laukumā uzņems "TTT-Rīga Juniores".

LSBL regulārā čempionāta uzvarētājas nodrošinās sava laukuma priekšrocības finālsērijā līdz trīs uzvarām. Savukārt pusfināla sērijā līdz divām uzvarām "TTT Rīga" sacentīsies ar "Liepājas metalurgs" komandu, bet "Cēsis" spēkosies ar "RTU-Merks" vienību.

LSBL kopvērtējumā "TTT Rīga" un "Cēsis" komandām ir 22 uzvaras 24 aizvadītajos mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!