Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"TTT Rīga" trešdien lielāko daļu Eirolīgas spēles pret Taranto "Cras Basket" labi cīnījās aizsardzībā, taču pietrūka aktivitātes uzbrukumā, un basketbolistēm ir vajadzīga lielāka pārliecība par sevi, uzskata Latvijas kluba galvenais treneris Aigars Nerips.

Ar maksimālu mobilizēšanos aizsardzībā nevar uzvarēt, ja spēlētājas negūst punktus, žurnālistiem pēc "TTT Rīga" zaudējuma teica Nerips. Vienmēr spēlē gadās negaidītas personiskās piezīmes un spēlētāju maiņas, tādēļ aizsardzībā tik un tā gadīšoties pa kādai kļūmei.

"Arī komandas aizsardzība līdz galam nenoturējās, un pēdējās minūtēs nedrīkst ielaist brīvus 10 punktus, pat ja izredžu izglābties no zaudējuma īsti nav," teica Nerips.

"TTT Rīga" treneris ir apņēmies komandā gādāt par emocionālāku spēles fonu, jo viņš nevēlas atkārtoti piedzīvot situāciju, ka spēlētājas pēc ielaista groza tikai nokar galvu. Nerips ir pārliecināts, ka "TTT Rīga" var sasniegt izvirzīto mērķi grupas turnīru noslēgt 4. vietā un iekļūt nākamajā kārtā.

"Kas negrib un nevar, lai pasaka, un būs brīvas," Nerips pauda apņēmību sapurināt komandu, lai basketbolistes katrā epizodē spēlētu ar lielāku emocionālo atdevi, un arī rezervistu soliņš dzīvotu līdzi laukumā notiekošajam. Spēlē pret "Cras Basket" viņš lielāku aktivitāti komandas cīņasgara uzturēšanā bija gaidījis no kapteines Kristīnes Kārkliņas.

"TTT Rīga" pietrūka precīzu uzbrukumu no groza apakšas, un neveiksmes uzbrukumos Nerips saista ar spēlētāju pārliecības trūkumu. "TTT Rīgas" basketbolistes ir pieradušas Latvijas izlasē būt otrajā plānā ar necilu punktu guvumu, taču Nerips vēlas spēlētāju psiholoģiju mainīt.

Komandas spēle aizsardzībā kopš iepriekšējās cīņas Ungārijā ir uzlabojusies, bet uzbrukumā rezultāta pagaidām nav, atzina Nerips. Treneris piebilda, ka viņa vadītajā komandā neviena spēlētāja netiks strostēta par brīvas bumbas mešanu uz grozu, jo komandai ar metienu jānoslēdz visi uzbrukumi. Nerips cer, ka spēlētājas gūs lielāku pārliecību par sevi, un tas ļaus uzlabot komandas sniegumu.

Jau ziņots, ka spēlē pret Taranto "Cras Basket" basketbolistēm "TTT Rīga" zaudēja ar 49:72, salūstot trešās ceturtdaļas beigās. Eirolīgā "TTT Rīga" ir divi zaudējumi divās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!