Foto: F64
Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārajā čempionātā trešdien sensacionālu uzvaru izcīnīja "Valmiera", kas savā laukumā ar 72:62 pieveica vienus no galvenajiem pretendentiem uz čempionu titulu "VEF Juniors".

"VEF Juniors" visu maču aizvadīja praktiski "VEF Rīga" sastāvā, taču tas neglāba ambiciozo komandu no zaudējuma spēlē pret "Valmieru". Valmierieši šosezon spēlē ne pārāk veiksmīgi, taču pēc Ainara Zvirgzdiņa stāšanās galvenā trenera amatā ir kļuvusi spēcīgāki.

Lai gan pirmajā ceturtdaļā vadībā bija dueļa neapšaubāmie favorīti "VEF Juniors", sākot ar otro ceturtdaļu cīņa izlīdzinājās un līdz mača beigām vairāk vadībā bija jau valmierieši. Divarpus minūtes pirms spēles beigām Gatis Jahovičs vēl izlīdzināja rezultātu 61:61, taču Jānis Kaufmanis un Pāvels Veselovs panāca 65:61. Artjoms Parahovskis realizēja vienu no diviem soda metieniem, bet tas, kā vēlāk izrādījās, bija pēdējais "vefiņa" punkts spēlē. Atlikušajā laikā valmierieši realizēja septiņus no astoņiem soda metieniem, izcīnot savu šosezon nozīmīgāko uzvaru.

"Valmierai" 18 punktus guva Oskars Virsis, bet Artūrs Valeika guva 16 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas. "VEF Juniors" rindās Kaspars Bērziņš guva 13 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet pa desmit punktiem guva Sandis Valters, Dairis Bertāns un Artjoms Parahovskis.

Pēc zaudējuma "VEF Rīga" vēl vairāk sarežģījuši sev iekļūšanu starp trīs labākajām komandām un līdz ar to potenciāli LBL pusfinālā "vefiņam" būs jātiekas ar "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!