Foto: F64

Latvijas komanda "Valmiera"/ORDO otrdien ar uzvaru sākusi jauno "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta sezonu.

Vispirms valmierieši savā laukumā ar 90:59 (26:14, 16:12, 24:17, 24:16) pārspēja Igaunijas vienību Raplas AVIS.

Mača pirmās ceturtdaļas sākumā igauņu komanda bija ieguvusi piecu punktu pārsvaru (10:5), ko gan valmierieši ātri sadeldēja, turklāt Latvijas vienības basketbolisti veica 15 punktu izrāvienu, panākot jau 23:12.

Turpinājumā teju visu otrā ceturkšņa pirmo pusi viesi nespēja gūt punktus, kā dēļ "Valmiera"/ORDO panāca jau 20 punktu pārsvaru (34:14), bet pirmo puslaiku mājinieki noslēdza ar 42:26 savā labā.

Arī trešajā spēles nogrieznī mājinieki turpināja dominēt laukumā, desmit minūtes pirms mača beigām panākot 66:43. Tāpat arī ceturtajā ceturtdaļā pārāki bija Valmieras basketbolisti, kuri izcīnīja uzvaru ar 90:59.

Rezultatīvākais spēlētājs valmieriešu komandas rindās bija Dāvis Rozītis, kurš sameta 24 punktus un savāca 15 atlēkušās bumbas. Viņam ar 12 punktiem palīdzēja Mārtiņš Laksa, bet vēl pa desmit punktiem guva Ervīns Jonāts un Jānis Kaufmanis.

Savukārt viesu komandas rindās izcēlās Viljams Artino, kurš guva 20 punktus, savāca septiņas bumbas zem groziem un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles.

Pērn "Valmiera"/ORDO regulārajā čempionātā triumfēja savā apakšgrupā, taču izslēgšanas spēlēs apstājās astotdaļfinālā. Tikmēr Raplas AVIS pērn regulāro čempionātu noslēdza ceturtajā vietā apakšgrupā, bet izslēgšanas spēlēs arī apstājās astotdaļfinālā.

Tikmēr Liepāja"/"Triobet" savā laukumā ar 90:68 (25:18, 15:19, 28;14, 22:17) pārspēja Tallinas TTU komandu.

Spēli abas komandas iesāka līdzīgi, bet pirmās ceturtdaļas pēdējā pusotrā minūtē liepājnieki guva septiņus bezatbildes punktus, kas viņiem ļāva ceturksni noslēgt ar 25:18 savā labā.

Otrajā spēles nogrieznī TTU basketbolisti "Liepāja"/"Triobet" iekrāto pārsvaru pakāpeniski sadeldēja un, puslaika pārtraukumā ejot, komandas šķīra trīs punkti (40:37).

Otrā puslaika ievadā mājinieki veica desmit punktu izrāvienu (50:37), arī turpmākajā ceturkšņa gaitā palielinot pārsvaru un to noslēdzot ar 68:51. Ceturtajā spēles nogrieznī viesi nespēja atgūt zaudēto deficītu un uzvaru ar 90:68 izcīnīja Liepājas basketbolisti.

Rezultatīvākais spēlētājs "Liepāja"/"Triobet" rindās ar 19 punktiem bija bija Kristofers Ričardss, bet par punktu mazāk Gintam Antropam. Tikmēr Stīvena Zeka rēķinā 11 atlēkušās bumbas.

Savukārt viesu rindās pa 18 punktiem guva komandas kapteinis Kirus Akenpargs un Kristjans Kristings, kuram arī sešas bumbas zem groziem.

Jaunajā BBL sezonā piedalīsies 14 komandas no četrām valstīm, kas būs sadalītas divās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. A grupā spēlēs "Barons"/LDz, "Valmiera"/ORDO (abi - Latvija), Panevēžas "Lietkabelis", Ķēdaiņu "Ņevežis" (abi - Lietuva), kā arī Raplas "Tyco", "Parnu" un Tallinas TLU/"Kalev" (visi - Igaunija).

Savukārt B grupā sacentīsies Atirau "Barsi" (Kazahstāna), "Jēkabpils", "Jūrmala"/"Fēnikss", "Liepāja"/"Triobet" (visi - Latvija), Rakveres "Tarvas", Tallinas TTU (abi - Igaunija) un "Prienai-Birstonas" (Lietuva).

Tikmēr Kazahstānas komanda "Barsi" regulārās sezonas laikā vairākas spēles aizvadīs savā laukumā, bet citas cīnīsies izbraukumā.

Izslēgšanas turnīram kvalificēsies abu grupu piecas labākās komandas, kā arī labākā no sestās vietas ieguvējām. Savukārt citām vienībām būs iespēja piedalīties izslēgšanas turnīrā, ja tajā iesaistīsies mazāk par piecām komandām no FIBA Eiropas kausa.

Izslēgšanas turnīrā ar pirmajiem numuriem tiks izliktas tieši vienības no Eirokausiem - kā čempioni "Šiauliai" (Lietuva) būs izlikti ar pirmo numuru, otrais tiks Latvijas vicečempioniem "Ventspils", bet attiecīgi trešais, ceturtais un piektais numurs gaida Utenas "Juventus" (Lietuva), Tartu TU/"Rock" (Igaunija) un Pasvāles "Pieno žvaigzdes" (Lietuva).

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Jaunajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.


      Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!