Foto: F64
Pie nu jau kārtējās uzvaras šīs sezonas "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačos sestdien tika teicamu sniegumu demonstrējošā "Valmiera"/ORDO, kas savā laukumā ar 76:60 (17:12, 17:17, 22:14, 20:17) pieveica pagājušās sezonas trešo spēcīgāko valsts klubu "Jēkabpils".

Valmieras komandas labā 20 punktus iemeta Ervīns Jonāts, kuram arī 12 atlēkušās bumbas, bet 15 punktus pievienoja Aigars Šķēle. Tikmēr "Jēkabpils" sastāvā desmit punktus iemeta Oskars Virsis.

Pirmais puslaiks starp abām komandām aizritēja līdzvērtīgā cīņā, bet "Valmiera"/ORDO pirmo puslaiku noslēdza ar piecu punktu pārsvaru - 34:29. Šī mača uzvarētājs izšķīrās otrajā puslaikā, jo otrās 20 minūtes valmierieši uzsāka ar 9:0 izrāvienu, tiekot pie komfortabla pārsvara. Puslaika turpinājumā mājinieki turpināja audzēt pārsvaru, tam pārsniedzot 20 punktus, bet "Jēkabpilij" tā arī neatradās pretargumenti, lai lauztu cīņas gaitu.

Šī abām vienībām bija pirmā tikšanās reize šajā sezonā, bet tikai pirms nedēļas "Valmiera"/ORDO piedzīvoja pirmo zaudējumu, kad izbraukumā ar 74:82 nācās piekāpties "Ventspilij". Pirms tam šī komanda visu turnīru gaitā bija guvusi desmit panākumus pēc kārtas. Tikmēr "Jēkabpils" šo sezonu sākuši blāvi, vietējā čempionātā tiekot tikai pie trim uzvarām astoņos mačos.

Graujošu uzvaru sestdien izcīnīja pagājušās sezonas Latvijas vicečempioni "Ventspils", kas savā laukumā ar 102:53 (33:13, 17:12, 23:8, 29:20) pieveica "Jelgavu".

"Ventspils" rindās ar 16 punktiem izcēlās Artjoms Butjankovs un Alans Viginss, kamēr "Jelgava" sastāvā ar 13 punktiem atzīmējās Andris Justovičs.

"Ventspils" basketbolisti šajā mačā demonstrēja dominējošu sniegumu, pārliecinoši kontrolējot spēles gaitu un palielinot pārsvaru katrā no četrām ceturtdaļām.

Abām vienībām šī bija otrā savstarpējā tikšanās reize šosezon, jo pašā oktobra izskaņā Jelgavā uzvaru ar 70:64 izcīnīja "Ventspils".

Šobrīd ventspilnieki vietējā čempionātā izcīnījuši sešas uzvaras pēc kārtas, bet vienīgais klupiens tika piedzīvots 10.oktobrī, kad ar 66:69 izbraukumā nācās piekāpties citai Kurzemes komandai "Liepāja"/"Triobet". Tikmēr jelgavnieki pēdējo piecu maču laikā guvuši tikai vienu uzvaru.

LBL kopvērtējuma līdere ar deviņām uzvarām desmit spēlēs ir "Ventspils", kam ar astoņiem panākumiem deviņos mačos seko "Valmiera"/ORDO. Čempione "VEF Rīga" ar trim uzvarām četrās spēlēs atrodama trešajā pozīcijā, bet "Liepājas"/"Triobet" kontā ir seši panākumi astoņos mačos un ceturtā pozīcija.

Vēl "Jēkabpils", "Jelgava", "Ogre"/"Kumho Tyre" un "Barons"/LDz izcīnījušas pa trim panākumiem. Viens panākums trīs spēlēs un devītā vieta kopvērtējumā "Valkas"/"Valgas" komandai, bet divas uzvaras septiņos mačos izcīnījuši "Jūrmalas"/"Fēniksa" spēlētāji.

Savukārt bez uzvarām šobrīd cīnās "Latvijas Universitāte" (LU).

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviestas vienas izmaiņas saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!