Foto: Publicitātes foto
"Valmiera/ORDO" turpina komplektēt sastāvu jaunajai sezonai, piesaistot komandai Valmieras basketbola audzēkni Rinaldu Mālmani, kurš iepriekšējās piecas sezonas pavadīja Spānijā, Eirolīgas kluba "Laboral Kutxa" sistēmā, portālu "Delfi" informēja "Valmiera/ORDO" pārstāve Lelde Bukovska.

20 gadus vecais un 205 centimetru garais Valmieras basketbola audzēknis Rinalds Mālmanis Spānijas komandas Vitorijas "Laboral Kutxa" jaunatnes sistēmai pievienojās 15 gadu vecumā - 2011. gadā, pavadot Spānijā piecas sezonas. Spēka uzbrucējs šajā laikā spēlējis spāņu jaunatnes čempionātā un "Laboral Kutxa" sastāvā bijis pieteikts Eirolīgas turnīram, kur gan laukumā neizgāja. Pērnajā sezonā Mālmanis spēlēja Spānijas trešās spēcīgākās līgas komandā "Araberri".

Pirms došanās uz Spāniju Mālmanis aizveda Valmieras U-15 vecuma komandu līdz Latvijas Jaunatnes Basketbola līgas čempionu titulam, tiekot atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju, atgādina Bukovska. Četru vasaru garumā Mālmanis pārstāvēja dažāda vecuma Latvijas jaunatnes izlases, būdams viens no līderiem, bet šovasar startēt U-20 izlases sastāvā liedza sezonas laikā gūtā pleca trauma.

"Ir gandarījums, ka izdevās vienoties ar vienu no Eirolīgas grandiem "Baskonia" organizāciju par Rūjienas un Valmieras basketbola audzēkņa Rinalda Mālmaņa izīrēšanu uz vienu sezonu tieši "Valmiera/ORDO" komandai. Nonācām pie kopsaucēja ar "Baskonia" vadību, ka Rinaldam pārliecības atgūšanai un progresam īstā vieta varētu būt tieši Valmiera, nevis kāda Spānijas 3. līgas komanda," par Mālmaņa piesaistīšanu komandai stāsta "Valmiera/ORDO" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš.

"Nozīmīgs faktors bija arī treneris Uvis Helmanis, kurš tiek atzīts par veiksmīgu darbā ar jauno spēlētāju meistarības uzlabošanu, un Gatis Melderis, kurš ar Rinaldu ir daudz strādājis vasarās. 205cm garais Mālmanis var spēlēt gan 3. numura, gan 4. numura pozīcijā, taču vairāk viņu izmantosim kā vieglo uzbrucēju," atklāj Bērziņš.

"Valmiera/ORDO" komandā no pagājušās sezonas čempionu sastāva paliek Jānis Kaufmanis, Raimonds Gabrāns, Lauris Blaus, Haralds Kārlis, Artūrs Bērziņš un Ervīns Jonāts. Komandas galvenais treneris būs Uvis Helmanis, savukārt viņam asistēs Gatis Melderis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!