Foto: AFP/Scanpix
11 punktus ULEB Eirolīgas basketbola turnīra spēlē ceturtdien guva latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters, tomēr viņa pārstāvētā Spānijas komanda Malagas "Unicaja" piedzīvoja zaudējumu.

"Unicaja" savā laukumā ar rezultātu 76:77 (17:27, 26:18, 14L13, 19:19) saspringtā galotnē piekāpās Grieķijas komandai Atēnu "Panathinaikos".

Valters šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes un 19 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no astoņiem tālmetieniem un divus no trijiem soda metieniem, taču raidīja garām abus divpunktu metienus. Tāpat viņa kontā piecas rezultatīvas piespēles, trīs atlēkušās bumbas, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi, četras kļūdas un divas personīgās piezīmes. Vēl viņš iekrāja deviņus efektivitātes koeficenta puntkus.

Spēles izskaņā pie rezultāta 72:71 Valters realizēja svarīgu tālmetienu, izvirzot savu vienību vadībā ar četriem punktiem, taču uz to arī ar trīs punktiem atbildēja Grieķijas komandas spēlētājs Dimitris Diamantidis. Tūlīt tikai vienu no diviem soda metieniem realizēja Darnels Tremels no "Unicaja", bet Diamantidis ar vēl vienu tālmetienus atnesa savai komandai uzvaru.

"Unicaja" komandā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Luka Zoričs, bet uzvarētājiem 23 punktus sameta Diamantidis.

Citā mačā zaudējumu piedzīvoja Latvijas uzbrucēja Dāvja Bertānā pārstāvētā Slovēnijas komanda Ļubļanas "Union Olimpija", kas izbraukumā ar rezultātu 46:72 (16:23, 10:17, 6:23, 9:14) pārliecinoši piekāpās Spānijas čempioniem Barselonas "Regal".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā punktus neguva, raidot garām divus tālmetienus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un nopelnīja vienu lietderības koeficenta punktu.

"Union Olimpija" komandā pa desmit punktiem guva Denijs Grīns un Aleksandrs Capins, kamēr uzvarētājiem 14 punktus sameta Huans Karloss Navarro, kurš līdz ar to kļuva par Eirolīgas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju. Viņš savā karjerā šajā turnīrā guvis 2716 punktus.

Eirolīgas B grupas kopvērtējumā "Unicaja" ar trīs uzvarām sešās spēlēs ir trešajā pozīcijā, bet "Union Olimpija" ar vienu uzvaru sešās spēlēs ir D grupas piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!