Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolista Kristapa Valtera pārstāvētā Turcijas vienība Ankaras "Kolejliler" trešdien revanšējās Rolanda Freimaņa pārstāvētajai Ukrainas komandai Južnijas "Himik", ko vada Kārlis Muižnieks, sasniedzot Eiropas kausa ceturtdaļfinālu.

Astotdaļfināla atbildes spēlē "Kolejliler" tika pie panākuma savā laukumā ar rezultātu 72:60 (13:20, 21:15, 23:10, 15:15). Tā kā pirmajā mačā, kas risinājās neitrālā laukumā Stambulā, "Himik" komanda bija pārāka ar 75:71, summā Turcijas klubs triumfēja ar 143:135.

Spēli daudz sekmīgāk iesāka "Kolejliler" vienība, kas vēl trīspadsmitajā minūtē atradās vadībā ar 27:14, tomēr līdz puslaika beigām mājinieki pietuvojās līdz 34:35 un otrajā puslaikā jau diktēja noteikumus laukumā.

Valters šoreiz laukumā pabija 27 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā guva sešus punktus, realizējot divus no pieciem tālmetieniem. Latvieša rēķinā arī piecas rezultatīvas piespēles, trīs atlēkušās bumbas, trīs pārtvertas piespēles, četras kļūdas un trīs piezīmes, kas ļāva tikt pie astoņiem efektivitātes punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 23 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām bija Vladimirs Golubovičs.

Tikmēr Freimanis laukumā pavadīja 21 minūti un 56 sekundes, gūdams desmit punktus. Viņš grozā raidīja divus no pieciem izpildītajiem divpunktu metieniem un divus no sešiem tālmetieniem. Vēl Latvijas basketbolists izcīnīja četras atlēkušās bumbas un četras reizes pārkāpa noteikumus, tiekot pie septiņiem efektivitātes punktiem.
Cīņā par iekļūšanu pusfinālā "Kolejliler" spēkosies ar Krievijas komandu Kazaņas "Unics", kas astotdaļfinālā divreiz ļoti pārliecinoši pārspēja Nimburkas CEZ no Čehijas.

Jau vēstīts, ka ceturtdaļfinālu otrdien sasniedza aizsarga Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Ukrainas čempionvienība Kijevas "Budiveļņik", ko vada Ainars Bagatskis, summā ar 162:153 pieveicot Francijas vienību "Nanterre".

"Budiveļņik" nākamajā kārtā tiksies ar Serbijas komandu Belgradas "Crvena Zvezda", kas divu spēļu summā vien ar četru punktu pārsvaru pieveica Viļņas "Lietuvos rytas".

No izslēgšanas turnīra pirmās kārtas līdz finālam cīņas noritēs divu maču summā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!