Foto: AFP/Scanpix

Latviešu aizsargs Kaspars Vecvagars piektdien guva trīs punktus, bet viņa pārstāvētā Lietuvas čempione basketbolā Kauņas "Žalgiris" ULEB Eirolīgas otrā posma mačā piedzīvoja zaudējumu.

"Žalgiris" ar 86:92 (19:16, 12:22, 24:27, 31:27) viesos piekāpās Spānijas klubam Barselonas "Lassa".

Vecvagars šajā mačā laukumā bija 14 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā iemeta vienu no diviem tālmetieniem, bet aizmeta garām trīs divpunktu metienus. Tāpat viņam rezultatīva piespēle un divas piezīmes, kas deva -3 efektivitātes punktus.

Latvieša pārstāvētajā komandā rezultatīvākais bija Renalds Seibutis, kurš guva 19 punktus, kamēr pretinieku rindās ar 14 punktiem izcēlās Huans Karloss Navarro.

Lietuvas čempione mača sākumā spēja iekrāt astoņu punktu pārsvaru (12:4), taču mājinieki pamazām atspēlējās līdz otrā ceturkšņa sākumā panāca izlīdzinājumu 23:23. Turpinājumā jau labāk klājās "Lassa" vienībai, kas pirmo puslaiku noslēdza ar 38:31 savā labā.
Otrā puslaika sākumā "Žalgiris" mājinieku pārsvaru samazināja līdz trim punktiem (35:38), tomēr Barselonas vienība vēl vairāk pietuvoties neļāva, tādējādi Kauņas basketbolisti piedzīvoja savu sesto zaudējumu otrajā posmā.

Citā F apakšgrupas cīņā pērnās sezonas pusfinālistu duelī Krievijas superklubs Maskavas CSKA savā laukumā ar 92:85 (18:15, 23:18, 25:28, 26:24) uzveica Grieķijas čempioni Pireju "Olympiacos".

Krievijas komandas uzvaru ar 21 punktu kaldināja serbs Milošs Teodosičs, bet 19 punkti francūzim Nando de Kolo. Savukārt "Olympiacos" rindās rezultatīvākais bija Georgs Printezis, kurš guva 19 punktus.

F apakšgrupas kopvērtējumā līderes ar piecām uzvarām septiņās spēlēs ir CSKA un Dāvja Bertāna pārstāvētā Spānijas vienība Vitorijas "Laboral Kutxa". Pa četriem panākumiem ir čempionei Madrides "Real" no Spānijas un Krievijas klubam Maskavas apgabala "Himki". Pa trim uzvarām izcīnījušas latviešu saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose Baskets", "Olympiacos" un "Lassa", bet "Žalgiris" otrajā posmā guvusi tikai vienu panākumu.
Tikmēr E apakšgrupas mačā Krievijas vienība Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" piektdien savu skatītāju priekšā ar 82:58 (19:16, 25:12, 16:12, 22:18) apspēlēja Stambulas klubu "Darussafaka Dogus".

Uzvarētājiem rezultatīvākais šajā mačā bija Entonijs Rendolfs, kurš guva 18 punktus, bet par diviem punktiem mazāk iemeta viņa komandas biedrs Malkolms Delanijs.

Tikmēr viesu rindās ar 19 punktiem atzīmējās Skotijs Vilbekins.
Vēl vienā E apakšgrupas spēlē Grieķijas vicečempione Atēnu "Panathinaikos" ar 83:78 (17:20, 19:15, 28:24, 19:19) savā laukumā uzveica Stambulas "Anadolu Efes".

Grieķijas vienībā ar 23 punktiem un desmit izprovocētiem pārkāpumiem izcēlās serbu centra spēlētājs Miroslavs Raduljica, kamēr pretinieku komandā rezultatīvākais bija Dario Saričs, kurš iemeta 18 punktus.
E apakšgrupas līderi ar septiņām uzvarām tikpat mačos ir Stambulas "Fenerbahce". Piecas uzvaras ir "Lokomotiv-Kubaņ" rēķinā, bet Serbijas klubs "Crvena Zvezda Telekom" un "Panathinaikos" izcīnījušas četrus panākumu. Trīs uzvaras ir "Anadolu Efes" kontā, bet pa diviem panākumiem ir Spānijas vienībai Malagas "Unicaja" un Zagrebas "Cedevita" no Horvātijas, kamēr "Darussafaka Dogus" guvusi vienu uzvaru.

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras labākās vienības. Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!