Foto: DELFI
Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" ceturtdien Lietuvas pilsētā Kauņā ar uzvaru sāka vienības galvenā trenera Ramūna Butauta tēva Stepa Butauta piemiņas turnīrā.

Sacensību pirmajā mačā rīdzinieki ar 81:72 (23:16, 22:25, 19:9, 17:22) pieveica Lietuvas komandu Panevēžas "Lietkabelis", kuru nākamajā sezonā pārstāvēs latvieši Kaspars Cipruss un Kaspars Vecvagars.

Rezultatīvākie rīdziniekiem bija Kristaps Janičenoks un Viljams Denjelss, kuri guva pa 15 punktiem. 13 punktus guva Antans Kavaļausks, bet pa 12 punktiem bija Ērla Roulenda un Donāta Zavacka kontā.


"Lietkabelis" komandā laukumā devās Cipruss, bet Vecvagars pagaidām joprojām atrodas Latvijas basketbola izlases rīcībā. Cipruss šajā cīņā izcēlās ar deviņiem punktiem un piecām bumbām zem groziem.

Nākamajā turnīra mačā piektdien "VEF Rīga" sacentīsies ar Krievijas komandu "Ņižņij Novgorod", bet noslēdzošajā dienā svētdien spēlēs pret kādu no otras grupas vienībām.

Otrajā grupā sacenšas Lietuvas čempionvienība Kauņas "Žalgiris", Južnijas "Himik" no Ukrainas un Polijas komanda Vloclavekas "Anwil".

Turnīrs risinās vecajā un leģendām bagātajā Kauņas sporta hallē.

S.Butauts (1925-2001) 1952.gadā palīdzēja PSRS izlasei tikt pie sudraba Helsinku olimpiskajās spēlēs. 1991.gadā viņš tika nosaukts starp 50 visu laiku labākajiem basketbolistiem.

Nākamais "VEF Rīga" komandas pārbaudes turnīrs notiks Polijas pilsētā Vloclavekā no 14. līdz 16.septembrim, kur ikgadējo "Kasztelan" kausa izcīņu rīkos vietējais "Anwil" klubs.

Pirmajā turnīra dienā "VEF Rīga" spēkosies ar mājiniekiem "Anwil" basketbolistiem, otrajā dienā pretiniekos būs Polijas čempioni un ULEB Eirolīgas vienība Gdiņas "Asseco Prokom", bet noslēdzošajā dienā - Igaunijas komanda Tartu "Ulikool".

Komandas treniņus "VEF Rīga" uzsāka 10.augustā, taču divi vienības spēlētāji Dairis Bertāns un Kaspars Bērziņš joprojām Latvijas valstsvienības sastāvā aizvada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru.

Jau vēstīts, ka Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" šogad otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!