Foto: DELFI
Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" piektdien ar uzvaru sāka dalību Polijas pilsētā Vloclavekā notiekošajā "Kasztelan" kausa izcīņas turnīrā.

Sacensību pirmajā mačā rīdzinieki ar 75:64 (23:14, 18:14, 14:19, 20:17) uzvarēja vietējo "Anwil" klubu.

Latvijas vienības rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Kristaps Janičenoks, 14 punktus iekrāja Antans Kavaļausks, bet pa 12 punktiem guva Ērls Roulends un Viljams Denjelss.

Sestdien Latvijas kluba pretiniekos būs Polijas čempioni un ULEB Eirolīgas vienība Gdiņas "Asseco Prokom", bet noslēdzošajā dienā svētdien - Igaunijas komanda Tartu "Ulikool/Rock".

Šajā turnīrā vienības rindās startē arī tikko Latvijas izlasē spēlējušie Dairis Bertāns un Kaspars Bērziņš, bet uz pārbaudes laiku komandā atrodas Lauris Blaus.

Jau vēstīts, ka LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" pagājušajā sezonā otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Citā pārbaudes spēlē piektdien "Valmiera" izbraukumā ar 90:73 uzvarēja Igaunijas klubu "Valga".

Latvijas vienības labā 21 punktu guva Pāvels Veselovs, bet 18 punktus iekrāja Jānis Kaufmanis.

Pirmo pārbaudes spēli ar pirmās komandas sastāvu aizvadīja arī "Jelgava", kas izbraukumā ar 69:82 piekāpās Lietuvas vienībai Jonišķu "Delikatesas".

Jelgavas komandas sastāvā rezultatīvākais spēlētājs bija Edgars Krūmiņš, kurš 28 minūtēs sakrāja 17 punktus, savukārt amerikānis Kīts Čemberlens atzīmējās ar 13 gūtajiem punktiem un piecām atlēkušajām bumbām.

Tikmēr Kandāvā notiekošās "Prime" kausa izcīņas otrās kārtas mačos "Liepājas Lauvas" ar 70:78 piekāpās Zviedrijas vienībai Sēderteljes "Kings", bet "Jēkabpils" ar 80:74 uzvarēja Ukrainas komandu "Odesa".

Liepājnieki turnīrā cietuši jau divus zaudējumus, bet "Jēkabpils" kontā viena uzvara un viens zaudējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!