Foto: F64

Uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta pēdējā spēlē trešdien izcīnīja "VEF Rīga" basketbolisti, kuri viesos ar rezultātu 79:67 (19:12, 25:18, 11:20, 24:17) pieveica "Jūrmala/Fēnikss" vienību.

Pirmo ceturtdaļu aktīvāk sāka viesi, kuriem minūti pirms ceturkšņa beigām izdevās iekrāt astoņu punktu pārsvaru (16:8). Lai gan otro ceturtdaļu aktīvāk iesāka mājinieki, tomēr "VEF Rīga" izdevās palielināt savu pārsvaru un noslēgt pirmo puslaiku ar 44:30.

Trešās ceturtdaļas pirmo pusi atkal veiksmīgāk sāka jūrmalnieki, un pēc nospēlētām piecarpus minūtēm komandas šķīra vien trīs punkti - 46:43 "VEF Rīga" labā. Sākot no otrās ceturtā ceturkšņa minūtes, rīdziniekiem izdevās neliels atrāviens, un ceturtdaļas vidū jau tika panākts desmit punktu pārsvars (66:56). Cīņas noslēgumā "Jūrmala/Fēnikss" basketbolistiem neizdevās lauzt spēli, un "VEF Rīga" svinēja uzvaru ar 79:67.

Rezultatīvākais spēlētājs "VEF Rīga" rindās ar 14 punktiem un astoņām bumbām zem groziem bija Anžejs Pasečņiks, bet 13 gūti punkti Ingum Jakovičam. Tikmēr Robam Lauerijam 12 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Jūrmala/Fēnikss" komandā ar 22 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Mārtiņš Laksa, bet 12 punktus iemeta Edgars Jeromanovs.

Šajā sezonā abas komandas LBL spēlēs vēl nebija tikušās, bet pagājušajā sezonas regulārajā čempionātā sensacionālu uzvaru otrajā papildlaikā ar 116:110 savās mājās izcīnīja jūrmalnieki.

Tiesa, pēc tam izslēgšanas spēļu pusfinālā visās trijās spēlēs, kaut sīvā cīņā, triumfēja "VEF Rīga".

Tikmēr citā spēlē trešdien "Liepāja/Triobet" savās mājās ar rezultātu 99:66 (30:17, 23:16, 29:18, 17:15) sagrāva "Latvijas Universitāte" (LU) vienību.

LU pretestību mājiniekiem spēja izrādīt līdz pirmās ceturtdaļas astotajai minūtei, kad atradās iedzinējos ar diviem punktiem (14:16). Turpmākās desmit spēles minūtes studenti uz "Liepāja"/"Triobet" gūto 21 punktu spēja atbildēt vien ar trim punktiem un drīz vien jau zaudēja ar 17:37. Pirms ceturtās ceturtdaļas liepājniekiem jau 31 punkta pārsvars (82:51), bet pēdējo ceturksni abas komandas aizvadīja līdzvērtīgi un mājinieki svinēja uzvaru ar 99:66.

"Liepāja/Triobet" rindās rezultatīvākais ar 21 punktu, sešām bumbām zem groziem un četrām rezultatīvām piespēlēm bija Arnolds Helmanis. Tikmēr pa 18 punktiem guva Edgars Zelionis un Lauris Blaus. Savukārt LU rindās izcēlās Ingars Aizpurs, kuram 16 punkti un piecas bumbas zem groziem.

"Liepāja/Triobet" rindās debiju joprojām nepiedzīvoja Gatis Jahovičs, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās vēju pilsētas komandai.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kam ir 12 uzvaras 14 spēlēs, otrajā vietā ar astoņiem panākumiem desmit cīņās ir "VEF Rīga" komanda, kurai ar 20 panākumiem 26 mačos seko "Liepāja"/"Triobet". Lai liepājnieki gūtu otro vietu regulārajā sezonā un izvairītos no sacenšanās ceturtdaļfinālā, atlikušajos piecos mačos viņi vairs nevar zaudēt vairāk par vienu reizi.

"Jūrmala/Fēnikss" ar 17 uzvarām 28 cīņās joprojām ir ceturtā, piektajā vietā ar 15 uzvarām 27 spēlēs atrodas "Jēkabpils", bet "Barons/LDz" atkal ieņem sesto pozīciju ar 14 uzvarām 26 spēlēs.

"Jelgava" ar 11 uzvarām 25 mačos atrodama septītajā vietā, joprojām apsteidzot "Valmieru", kuras rēķinā ir desmit panākumi. Tikmēr "Latvijas Universitātes" un "Saldus" rēķinā ir attiecīgi septiņas un piecas uzvaras.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!