Foto: F64
Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta mačā svētdien izbraukumā ar rezultātu 75:83 (13:19, 23:26, 19:20, 22:18) zaudēja Krievijas čempionvienībai Maskavas CSKA.

Latvijas klubam šis bija ceturtais zaudējums šī turnīra 12 mačos.

"VEF Rīga" labā 16 punktus guva lietuvietis Donāts Zavacks, bet pa 14 punktiem iekrāja amerikānis Ērls Roulends un Kristaps Janičenoks. Tikmēr CSKA labā 21 punktu guva Nenads Krstičs, bet Viktora Hrjapas kontā desmit punkti, 13 atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles.

Spēles ievads sekmīgāks padevās CSKA basketbolistiem, kuri pirmo trīs ar pusi minūšu laikā panāca 8:2 savā labā. "VEF Rīga" gan neļāva pretiniekiem atrauties un ceturtdaļas vidū pietuvojās vairs līdz tikai viena punkta atstatumam - 9:10. Arī ceturtdaļas otro pusi veiksmīgāk aizvadīja laukuma saimnieki, kuri atjaunoja septiņu punktu pārsvaru, bet pirmās desmit minūtes noslēdza ar rezultātu 19:13 savā labā.

Otrajā ceturtdaļā komandas spēkojās ļoti līdzvērtīgi, bet tās vidū rīdzinieki ar astoņiem pēc kārtas gūtiem punktiem ne tikai izlīdzināja rezultātu, bet arī izvirzījās vadībā ar 27:25. Turpinājumā abas komandas vairākas reizes apmainījās ar vadības grožiem, bet trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām ar 36:32 vadībā prata izvirzīties CSKA vienība. Rīdzinieku neveiksmes uzbrukumā pēc ilgāka pārtraukuma no soda metienu līnijas pārtrauca Janičenoks, minūti pirms došanās atpūtā panākot rezultātu 34:39, bet pirmo puslaiku ar rezultātu 45:36 savā labā noslēdza CSKA komanda, kas pēdējās četras minūtes uzvarēja ar izrāvienu 14:4.

Trešajā ceturtdaļā CSKA komanda teju visu laiku turējās aptuveni desmit punktu atstatumā no "VEF Rīga" basketbolistiem, tomēr rīdzinieki vairākas reizes bija ļoti tuvu tam, lai jūtami samazinātu rezultāta starpību. Tā ceturtdaļas vidū CSKA atradās vadībā ar 56:46, vēlāk "VEF Rīga" divas reizes pietuvojās līdz astoņu punktu starpībai, bet pēdējās desmit minūtes komandas uzsāka pie rezultāta 65:55 mājinieku labā.

Cīņas pēdējās ceturtdaļas pirmajā pusē CSKA pārsvars vairākās epizodēs bija septiņi punkti (69:62 un 72:65), bet pēdējo minūti vienības uzsāka pie rezultāta 81:75 CSKA labā. Svarīgā tālmetienā kļūdījās amerikānis Viljams Denjelss, kurš pirms tam pašrocīgi bija ļāvis "VEF Rīga" saglabāt cerības uz uzvaru, tādējādi pie smaga panākuma tika laukuma saimnieki.

Rīgas komanda šogad uzvarējusi divās no trim VTB Vienotās līgas spēlēm, bet pirmā apļa mačs ar CSKA tika aizvadīts vēl oktobrī, kad "VEF Rīga" savā laukumā piekāpās ar 67:75.

Savu iepriekšējo cīņu "VEF Rīga" aizvadīja otrdien Rīgā, kad Eiropas kausa turnīra otrā posma - "Top16" sacensību - otrajā spēlē ar 99:76 negaidīti pārliecinoši uzvarēja spēcīgo Spānijas vienību Bilbao "Uxue", kas pagājušajā sezonā sekmīgi spēlēja ULEB Eirolīgā.

Tikmēr CSKA basketbolisti ceturtdien ULEB Eirolīgas mačā ar 87:73 izbraukumā pieveica Lietuvas vienību Kauņas "Žalgiris", tiekot pie devītā panākuma pēc kārtas šajās sacensībās.

Kopš CSKA viesošanās Rīgā tās sastāvā ir notikušas pāris izmaiņas. Maskavu pametis amerikāņu snaiperis Drjū Nikolass, kuru nomainījis viņa tautietis Diante Kristmass. Tāpat CSKA sastāvā atgriezies Teodors Papaluks, kurš ir viena no Maskavas kluba jaunāko laiku lielākajām leģendām.

Šosezon aizvadītajā 31 oficiālajā spēlē CSKA vienība tikusi pie 28 panākumiem.

VTB Vienotās līgas B apakšgrupas kopvērtējumā "VEF Rīga" ar astoņām uzvarām 12 spēlēs pašlaik ir trešajā vietā, bet CSKA ar 11 panākumiem atrodas līderpozīcijā.

Līdz šim skaļāko panākumu šajā VTB līgas sezonā "VEF Rīga" klubs izcīnīja Lāčplēša dienas svētkos 11.novembrī, kad ar rezultātu 77:72 savā laukumā uzveica slaveno Lietuvas klubu Kauņas "Žalgiris", sagādājot tam pirmo zaudējumu sezonā. Lietuvas superklubam tas joprojām ir vienīgais zaudējums šajā VTB līgas sezonā.

Jau vēstīts, ka VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" basketbolistiem tikai nedaudz pietrūka, lai kvalificētos VBL izslēgšanas mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!