Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) ceturtdaļfināla sērijas otrajā mačā piektdien izbraukumā ar rezultātu 82:104 (27:27, 20:30, 19:21, 16:26) zaudēja Krievijas komandai Maskavas apgabala "Himki".

Līdz ar to sērijā līdz trijām uzvarām "VEF Rīga" nokļuva iedzinējos ar 0-2.

"VEF Rīga" labā 20 punktus guva amerikānis Ērls Roulends, bet 19 punktus iekrāja lietuvietis Donāts Zavacks, kurš gan no tiem 16 guva jau pirmajā puslaikā. Neviens cits Latvijas kluba pārstāvis nesasniedza desmit gūto punktu robežu, laukumā lielu spēles laiku pavadot gados jaunajiem Dāvim Gekam un Anžejam Pasečņikam.

Tikmēr "Himki" rindās ar 15 punktiem izcēlās Vitālijs Fridzons.

Pirmo ceturtdaļu komandas aizvadīja abpusēji rezultatīvā cīņā. Vadībā pamīšus pabija abas komandas, bet lielāko izrāvienu spēja veikt "VEF Rīga", kas ceturtdaļas vidū atradās vadībā ar 20:11. Laukuma saimnieki neizšķirtu atjaunoja pusotru minūti pirms ceturtdaļas beigām, bet pirmās desmit minūtes komandas noslēdza pie neizšķirta rezultāta 27:27.

Otrās ceturtdaļas ievadā vadību pārņēma "Himki" komanda, tomēr rīdzinieki neļāva mājiniekiem strauji atrauties. Pēc divām nospēlētām minūtēm rezultāts bija neizšķirts 34:34, bet ceturtdaļas vidū "VEF Rīga" atradās iedzinējos ar 41:43. Turpinājumā gan "VEF Rīga" pārstāvjiem gaužām nevedās ar uzbrukumu realizēšanu, kā rezultātā "Himki" divas minūtes pirms puslaika beigām izvirzījās vadībā ar 51:43. Spiesti laukumā sūtīt vairākus rezervistus, Latvijas kluba basketbolisti aizsardzībā centās spēlēt ļoti cieši, tomēr atpūtā "VEF Rīga" komanda bija spiesta doties ar desmit punktu deficītu - 47:57.

Trešo ceturtdaļu mājinieki sāka ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem, kas radīja pateicīgu augsni stabila pārsvara saglabāšanai arī cīņas turpinājumā. Piekopjot pacietīgu spēles stilu, "VEF Rīga" desmit punktu atstatumu atjaunoja trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām, tomēr pretinieku apskaužami pārliecinošā uzbrukumu izspēle liedza rīdziniekiem atspēlēties. Pēdējās desmit minūtes Latvijas klubs uzsāka ar 12 punktu deficītu - 66:78.

Arī noslēdzošo ceturtdaļu "Himki" komanda sāka ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem, bet pēc četrām nospēlētām minūtēm "VEF Rīga" atradās iedzinējos ar 74:85. Mazliet vēlāk rīdzinieki pēc ilga pārtraukuma sāncenšu pārsvaru samazināja zem desmit punktu atzīmes. Tuvāk pietuvoties viesiem gan vairs neizdevās, kamēr "Himki" ar mača beigu ofensīvu nodrošināja otro pārliecinošo uzvaru.

Kā ziņots, abu komandu pirmajā mačā ceturtdien "VEF Rīga" komandai nebija lielas izredzes un tā izbraukumā cieta zaudējumu ar rezultātu 82:103.

Trešo un nepieciešamības gadījumā arī ceturto maču komandas svētdien un pirmdien aizvadīs Rīgā.

"Himki" komanda ir 2012.gada Eiropas kausa ieguvēja, bet šogad Krievijas čempionātā izcīnīja otro vietu. Pēdējos trijos gados abas komandas savā starpā tikušās septiņas reizes, un visi mači noslēgušies ar "Himki" komandas uzvaru.

Regulārajā sezonā "VEF Rīga" ar 11 uzvarām 18 spēlēs izcīnīja ceturto vietu B grupā, bet "Himki" ar 14 panākumiem triumfēja A grupā.

Līdz ar to "Himki" basketbolistiem nebija jāpiedalās astotdaļfinālā, bet Latvijas klubs sērijā līdz divām uzvarām ar 2-1 pārspēja Kazahstānas čempionvienību "Astana".

"Himki" komanda jau vairāk nekā nedēļu noslēgusi dalību Krievijas čempionātā, kurā izcīnīja otro vietu, bet "VEF Rīga" aizvadītajā nedēļas nogalē pirmajās "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas spēlēs reizi pieveica un reizi piekāpās "Ventspils" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!