Foto: LETA

Latvijas vicečempioni basketbolā "VEF Rīga" jaunā gada pirmajā spēlē svētdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta ietvaros savā laukumā ar 61:75 (18:16, 17:21, 14:18, 12:20) zaudēja Kazahstānas spēcīgākajai komandai "Astana".

"VEF Rīga" rindās rezultatīvākais ar 11 punktiem bija Robs Lauerijs, bet pa desmit pievienoja Jānis Timma un Džeralds Robinsons.

Dueli "VEF Rīga" iesāka ļoti sekmīgi, pirmo septiņu minūšu laikā izvirzoties vadībā ar 18:9. Tiesa, atlikušo pirmās ceturtdaļas trīs minūšu laikā Latvijas vicečempioni punktus neguva, kas "Astana" klubam ļāva pietuvoties līdz divu punktu atstatumam. Otrā ceturkšņa sākumā Kazahstānas vienība panāca arī izlīdzinājumu (18:18), bet turpinājumā starp abām vienībām aizritēja cīņa punkts punktā.

Pēdējo pirmā puslaika minūšu laikā "VEF Rīga" veica astoņu punktu izrāvienu, panākdami 33:25. Tiesa, pēc tam 12 punktu izrāvienu veica jau "Astana", kas viņiem ļāva pirmo puslaiku noslēgt ar vadību.

Otrā puslaika ievadā rīdziniekiem izdevās izvirzīties vadībā ar 44:39, taču īsā laikā "Astana" guva 11 punktus pēc kārtas un atkal izvirzījās vadībā. Abas komandas turpināja cīkstēties līdzvērtīgi, taču arvien pārliecinošāk vadībā turējās Kazahstānas klubs. Viesiem savu pārsvaru pārliecinoši izdevās nostiprināt noslēdzošajā ceturksnī, divas minūtes līdz pamatlaika beigām sasniedzot jau 20 punktu pārsvaru (75:55) un izšķirot dueļa likteni.

Mača pamatlaika pēdējās sekundēs "VEF Rīga" gan samazināja rezultātu starpību, padarot to nedaudz pieklājīgāku.

Kā zināms, decembrī "VEF Rīga" visos turnīros zaudēja piecās spēlēs pēc kārtas, tajā skaitā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) pret "Jēkabpili". Tomēr pērnā gada pēdējā mačā rīdzinieki ar 88:63 pārliecinoši apspēlēja Somijas klubu Loimā "Nilan Bisons".

"VEF Rīga" un "Astana" vienības samērā regulāri savā starpā tikušās iepriekšējās sezonās. Savstarpējās spēles notikušas katrā no pēdējām trim sezonām. Kopumā līdz šim bija aizvadītas septiņas spēles, no kurām piecas reizes pārāki bija "VEF Rīga" basketbolisti. Šajā sezonā Astanas komandas uzbūves principi nav mainījušies - sastāvā ir meistarīgi ārzemnieki, kuriem simboliski piebalso vietējie spēlētāji. Tās šī brīža lielākā zvaigzne ir amerikāņu uzbrucējs Niks Keiners-Medlijs, kurš iepriekšējās divas sezonas pavadīja Eirolīgas klubos Telavivas "Maccabi" un Malagas "Unicaja".

Ar piecām uzvarām 14 spēlēs "VEF Rīga" turnīra kopvērtējumā ieņem 11.vietu, bet "Astana" ar sešiem panākumiem 12 mačos noslēdz labāko astotnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!