Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"VEF Rīga" centra spēlētājs, par šīssezonas Baltijas Basketbola līgas (BBL) vērtīgāko spēlētāju atzītais Artjoms Parahovskis ir aizvadījis savu pirmo sezonu profesionālajā basketbolā un atzinis, ka tā ir bijusi smaga, taču vērtīga.

"Es esmu apmierināts ar visu, kas šosezon noticis," saka baltkrievu basketbolists. "Augu kā spēlētājs un turpināšu to darīt. Man patiešām patīk Rīgā, un es te jūtos kā mājās. "

Šobrīd Parahovskis kopā ar pārējiem "VEF Rīga" spēlētājiem gatavojas "MasterCard" BBL pusfinālam, kurā tiksies ar "Lietuvos rytas" komandu.

"Tā būs visu cīņu cīņa, tas skaidrs," saka Parahovskis. "Mūsu pretinieki ir ļoti laba komanda, kas Eirolīgā iekļuva astotdaļfinālā. Arī Lietuvas līgā viņi labi spēlē. Tie būs interesanti mači un mēs tām gatavojamies īpaši intensīvi."

Viņš norāda, ka "VEF Rīga" komandai šī sezona bijusi ļoti noslogota. "Mēs daudz spēlējām – VTB līgā, Eirokausos, BBL un tagad arī Latvijas līgā. Ir smagi aizvadīt tik daudz maču vienai komandai," viņš atzīst. "Sezonas sākumā mūsu otrā komanda ["VEF Juniors"] spēlēja tikai Latvijas līgā, bet nerādīja to sniegumu, ko no viņiem gaidīja, un tad treneri un kluba vadība nolēma, ka pirmajai komandai ir jāspēlē arī Latvijā un mēs nu tagad cenšamies saglābt, ko iespējams."

Pēc Parahovska domām, jaunā trenera iesaistīšanās "VEF Rīga" vadīšanā nav daudz mainījusi komandas stilu. "Jaunais treneris turpina iepriekšējā iesākto un es uzskatu, ka ir grūti kaut ko mainīt sezonas beigās. Viens gan ir mainījies – jaunais treneris nekliedz tik daudz kā iepriekšējais," pasmaida sportists.

Jau ziņots, ka Parahovskis tika atzīts par BBL regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju un otru vērtīgāko VTB Vienotajā basketbola līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!