Foto: DELFI

Latvijas komandas "VEF Rīga" jaunajiem basketbolistiem joprojām ir cerības saņemt speciālo ielūgumu jeb "wild-card" dalībai "Adidas Next Generation", ko dēvē par jauniešu Eirolīgu, finālturnīrā, uzskata jauniešu komandas galvenais treneris Raimonds Feldmanis.

Kā zināms, aizvadītajā nedēļā Kauņā notikušajās kvalifikācijas sacensībās "VEF Rīga" sākotnēji uzvarēja savā apakšgrupā, tomēr izšķirošajā mačā par vienīgo ceļazīmi ar rezultātu 65:87 pārliecinoši piekāpās Lietuvas klubam Kauņas "Žalgiris".

"Kauņas turnīrā visas spēles bija grūtas. Lai arī pirmajās trīs spēlēs uzvarējām, katrā no tām vēl pirmajā puslaikā bijām iedzinējos. Pirmajā spēlē pret "Lietuvos rytas" uzvarējām ar +22, taču panākt tādu pārsvaru nebija nemaz tik viegli," "VEF Rīga" oficiālajā mājaslapā internetā citēts Feldmanis. "Otrās dienas rīta spēlē pret Maskavas CSKA bijām nosacīti favorīti, ko pierādījām arī laukumā, bet tai pat laikā jau gatavojāmies izšķirošajai vakara spēlei pret turku "Fenerbahce Ulker". Pret turkiem lielākoties izdevās nospēlēt pēc spēles plāna un tādējādi izcīnīt uzvaru."

"Uz finālu pret "Žalgiri" visi bija motivēti, taču neveiksmīgi nospēlējām pirmajā puslaikā. Satraukums, sakrātas piezīmes, neiemesti metieni no groza apakšas, kādā epizodē īsākā ceļa meklēšana - tas viss sakrājās," par izšķirošo maču, kas tika aizvadīts 2500 skatītāju klātbūtnē, izteicās latviešu speciālists. "Kad otrajā puslaikā bijām nomierinājušies un sakārtojuši spēli, izdevās pietuvoties, taču spēles beigu daļā par sevi lika manīt savāktās piezīmes un neizdevās pacīnīties par uzvaru. Droši vien, ka satraukums bija arī "Žalgiris", taču viņi spēlēja mājās un jutās ērtāk."

"To, ka abām Lietuvas komandām šajā turnīrā ir nelielas priekšrocības saistībā ar nelielu labvēlību no tiesnešiem, atzina arī Sandis Buškevics, kurš šajā turnīrā trenēja otru lietuviešu komandu "Lietuvos rytas". Tomēr mūsu gadījumā tas absolūti nav attaisnojums, jo uzvarai finālā mums pašiem vienkārši bija jābūt mentāli gataviem," pauda Feldmanis. "Rūgtums paliek, esmu pārliecināts, ka mums bija pa spēkam uzvarēt arī finālā."

Kauņas turnīrā komanda startēja kā "VEF Rīga" U-18 vienība, bet komandas bāze tika veidota no Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas komandas "VEF skola". audzēkņiem. Tāpat tika piesaistīts DSN audzēknis Kristers Zoriks. "Par to paldies Kristera trenerim Mārtiņam Fominam, kurš atļāva viņam piedalīties jauniešu Eirolīgā, pastiprinot mūsu komandu," piebilda treneris.

"Vēl pastāv iespēja iegūt "wild-card" uz finālsacensībām Madridē, taču uz tām vietām pretendēs arī komandas ar daudz skaļākiem vārdiem Eiropā. Redzēsim, kā viss atrisināsies," pauda Feldmanis. "Piemēram, uz turnīru Kauņā no Stambulas bija ieradušies "Fenerbahce" basketbola kluba augstākā ranga pārstāvji, ieskaitot ģenerālmenedžeri, un pēc zaudējuma mums viņi visi bija ļoti sašutuši, jo tas viņiem liedza iespēju spēlēt finālā."

"Adidas Next Generation" turnīra finālsacensības norisināsies maijā Madridē paralēli ULEB Eirolīgas "Final Four" sacensībām.

"VEF Rīga" jauniešu Eirolīgā piedalījās jau ceturto reizi pēc kārtas. Pirms trim sezonām jaunatnes Eirolīgas posmā Kauņā astoņu komandu konkurencē "VEF Rīga" izcīnīja trešo vietu, aizpagājušajā sezonā turpat Kauņā notikušajās sacensībās ieņemta ceturtā vieta, bet pagājušajā sezonā vēlreiz Kauņā rīdzinieki tika līdz finālam, kurā zaudēja "Žalgiris" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!