Foto: F64
Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionvienība "VEF Rīga" pastiprinājusi sastāvu ar latviešu aizsargu Artūru Strēlnieku, vēsta kluba oficiālā mājaslapa.

Strēlnieks kopš 2009./10.gada sezonas pārstāvēja "Ventspils" komandu. Aizvadītajā sezonā viņš LBL čempionāta 24 spēlēs vidēji guva 7,1 punktu un izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas. Savukārt FIBA Izaicinājuma kausa izcīņā viņš vidēji 14 spēlēs guva vienu punktu un izcīnīja nepilnas divas atlēkušās bumbas, laukumā pavadot 8,4 minūtes.

"Artūrs Strēlnieks ir basketbolists ar Vefiņa filozofijai atbilstošām rakstura īpašībām – cīnītājs, komandas spēlētājs ar augstu motivāciju uzvarēt, sasniegt maksimāli augstāko iespējamo rezultātu," teica "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups. "Parakstot līgumu ar A.Strēlnieku, esam ieguvuši labu aizsardzības spēlētāju ar pieredzi starptautiskos turnīros."

Arī "VEF Rīga" treneris Nikolajs Mazurs uzsver Strēlnieka cīnītāja raksturu: "Artūrs laukumā spēj radīt un dot enerģiju, vienmēr cīnās ar milzīgu pašatdevi un cīņassparu. Strēlnieks ir labs aizsardzības spēlētājs, kurš laukumā spēj pildīt konkrētus uzdevumus."

Tomēr A.Strēlnieku savas komandas rindās vēlējās noturēt arī "Ventpils" komanda, bet pats spēlētājs deva priekšroku čempionvienībai.

"Prieks, ka izdevās vienoties ar "VEF Rīga" par līguma parakstīšanu ar Artūru Strēlnieku. Nevienam nav noslēpums, ka Artūru savās rindās vēlējās redzēt arī BK "Ventspils", bet "VEF" piedāvājums bija konceptuāli labāks," stāstīja basketbolista aģents Artūrs Kalnītis. "Uzskatam, ka šis ir solis uz priekšu Artūra karjerā un gribam izmantot šo iespēju, lai pateiktos "Ventspils" par Artūrā ieguldīto darbu."

Kā esam ziņojuši iepriekš, "VEF Rīga" 2012./13.gada sezonas komandas komplektācijas notiek, saglabājot iepriekšējās komandas kodolu. Starpsezonu periodā čempionvienībai jau pievienojies saspēles vadītājs Lūks Loukss un uzbrucējsViljams Danielss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!