Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas basketbola čempionvienības "VEF Rīga" pirmo spēli ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā tiešraidē translēs LTV7, otrdien paziņoja kluba padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

"Vefiņš" šo ceturtdien Beļģijā, Šarleruā, uzsāks dalību ULEB Eirolīgas kvalifikācijā, tiekoties ar Berlīnas "Alba". Spēle sāksies pulksten 19 pēc Latvijas laika.

Šī pāra uzvarētājs nākamajā spēlē tiksies ar mājiniekiem "Belgacom Spirou Basket" vai "BC Donetsk" (Ukraina). Vēl turnīrā "otrā zarā" spēlē Maskavas apgabala "Himki" (Krievija), Zgoželecas "PGE Turow" (Polija), "ČEZ Nymburk" (Čehija) un Bandirmas "Banvit BK" (Turcija). Tikai visa kvalifikācijas turnīra uzvarētājs iegūs ceļazīmi uz Eirolīgu.

Par vēl vienu Eirolīgas ceļazīmi astoņas komandas cīnīsies otrā kvalifikācijas turnīrā, kas tajā pašā laikā sacentīsies Viļņā.

"Izdevās operatīvi atrisināt šo jautājumu. Kā zināms, Eirolīga ir komercprojekts, un arī translācija maksā zināmu naudiņu. Tāpēc parasti ir jautājums gribēt vai negribēt, bet šoreiz nebija jautājums par gribēšanu – vienkārši bija jāvar," teica Jaunups.

Ja "VEF Rīga" uzvarēs pirmajā spēlē, tad kluba vadība risinās jautājumu par nākamo spēļu translāciju. Kā teica Jaunups, klubs darīs visu, lai visas "VEF Rīga" spēles no Šarleruā redzētu Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!