Foto: F64

Latvijas vicečempioni basketbolā "VEF Rīga" VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā sestdien ar 89:84 (21:14, 16:24, 17:19, 35:27) izbraukumā Krasnodarā pieveica spēcīgo Krievijas vienību "Lokomotiv-Kubaņ", sagādājot tai pirmo zaudējumu 12 spēlēs.

Spēli daudz veiksmīgāk iesāka "VEF Rīga" komanda, kas trešajā minūtē pēc Jāņa Timmas tālmetiena izvirzījās vadībā ar 8:2, bet pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 21:14. Tomēr otrās ceturtdaļas ievadā mājinieki guva 12 punktus pēc kārtas un Latvijas vicečempioni nokļuva iedzinējos ar 23:28. Puslaika beigās gan "VEF Rīga" neļāva pretiniekiem iegūt lielāku pārsvaru un pēc 20 spēlētām minūtēm viesi bija iedzinējos vien ar 37:38.

Trešās ceturtdaļas sākumā "VEF Rīga" divreiz izvirzījās vadībā ar četriem punktiem. Arī turpinājumā šī desmitminūte aizritēja punkts punktā un pēc tās "Lokomotiv-Kubaņ" komandai bija vien trīs punktu pārsvars (57:54). Ceturtās ceturtdaļas pirmās trīs minūtes viesi uzvarēja ar 11:5, bet turpinājumā komandas sāka mest grozā vienu tālmetienu pēc kārtas, vadībai regulāri mainot īpašniekus.

Pēc tam, kad bija iemests trešais tālmetiens pēc kārtas, nepilnu pusotru minūti pirms pamatlaika beigām "VEF Rīga" izvirzījās vadībā ar 86:80, uzvaru mačā vairs neatdodot. Ceturtajā ceturtdaļā Latvijas vicečempioni kopā iemeta 35 punktus.

Rezultatīvākais "VEF Rīga" komandā ar 19 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Jānis Timma, bet 18 punktus pievienoja amerikāņu saspēles vadītājs Robs Loverijs.

Tikmēr "Lokomotiv-Kubaņ" rindās ar 19 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās horvāts Krunoslavs Simons.

VTB Vienotajā līgā Krasnodaras klubs iepriekšējās 12 spēlēs bija guvis 11 panākumus.

Iepriekš šosezon abas komandas savā starpā tikās 30.novembrī, kad Rīgā viesi bija pārāki ar 80:72. Tāpat "Lokomotiv-Kubaņ" vienība šosezon Eiropas kausa ietvaros divreiz sacentās ar Latvijas čempioniem "Ventspils" - sākotnēji ventspilnieki izbraukumā zaudēja ar 60:72, bet savās mājās piekāpās ar 60:69.

Ar 22 spēlēs izcīnītām desmit uzvarām "VEF Rīga" Vienotās līgas kopvērtējumā pakāpusies uz septīto vietu, bet tāda pat uzvaru un zaudējumu attiecība ir arī pozīcijā zemāk esošajai Saratovas "Avtodor" vienībai.

Savukārt "Lokomotiv-Kubaņ" ar 16 panākumiem 23 spēlēs atrodama piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!