Foto: F64

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla otrajā spēlē sestdien ar rezultātu 76:79 (25:22, 13:22, 15:13, 15:13, 6:9) izbraukumā pagarinājumā piekāpās latvieša Armanda Šķēles pārstāvētajai Igaunijas čempionvienībai Tallinas "Kalev/Cramo".

Pamatlaika izskaņā "VEF Rīga" atradās zaudētājos, tomēr līdz ar beigu signālu Kērtiss Miledžs guva divus punktus un izrāva savai komandai neizšķirtu 70:70. Tomēr papildlaikā nedaudz sekmīgāk nospēlēja mājinieki, izcīnot panākumu.

Rezultatīvākais "VEF Rīga" komandā ar 12 gūtajiem punktiem bija Miledžs, ar 11 punktiem izcēlās Sandis Valters, bet desmit punktus guva Dairis Bertāns.

Savukārt "Kalev/Cramo" rindās ar 13 punktiem atzīmējās Gregors Arbets, bet desmit punkti bija Gerta Dorbeka rēķinā.

Tikmēr Šķēle laukumā pavadīja 23 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā guva septiņus punktus, realizējot divus no sešiem izpildītajiem divpunktu metieniem un vienu no diviem trīspunktu raidījumiem. Tāpat latvietis izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izpildīja trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva piecas kļūdas un pārtvēra četras pretinieku piespēles.

Līdz ar to sērijā līdz divām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 1:1. Trešais mačs notiks 31.martā. Kaut BBL mājaslapā rakstīts, ka cīņa notiks Saldū, "VEF Rīga" komanda aģentūru LETA informēja, ka pagaidām vēl nav nolemts, kur mačs risināsies.

Kā ziņots, dueļa pirmajā mačā "VEF Rīga" ceturtdien Saldū izcīnīja uzvaru ar rezultātu 64:56.

Zīmīgi, ka starp šīm spēlēm "Kalev/Cramo" piektdien izbraukumā bija jāaizvada arī Igaunijas čempionāta mačs ar Rakveres "Tarvas" vienību, tomēr Tallinas klubs izvēlējās neierasties uz spēli un saņemt tehnisko zaudējumu.

Pagājušās sezonas BBL fināliste "VEF Rīga" šogad regulārajā čempionātā nepiedalījās, bet "Kalev/Cramo" tajā ieņēma ceturto vietu.

Neskatoties uz to, ka "VEF Rīga" nespēlēja BBL regulārajā čempionātā, abas komandas jau šosezon divreiz savā starpā spēkojušās VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) apakšgrupu turnīra ietvaros. Pagājušā gada decembrī Tallinā "VEF Rīga" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 78:71, bet pirms divām nedēļām Rīgā mājinieki bija pārliecinoši labāki ar 103:89.

Jau vēstīts, ka vēl viena Latvijas komanda "Ventspils" ceturtdaļfināla pirmajā spēlē piektdien ar 79:99 izbraukumā samērā pārliecinoši zaudēja Lietuvas klubam Viļņas "Lietuvos rytas".

Pusfinālā savā starpā tiksies tieši šo pāru spēcīgākās komandas.

Kā ziņots, lielu pārsteigumu trešdien sagādāja Prienu "Rūdupis", kas divu Lietuvas klubu duelī ar 97:85 savā laukumā pieveica sacensību čempionvienību Kauņas "Žalgiris".

Tomēr dueļa otrajā mačā piektdien "Žalgiris" savā laukumā pārliecinoši revanšējās ar 85:67, sērijā panākot neizšķirtu 1-1.

Savukārt vēl viena ceturtdaļfināla dueļa pirmajā mačā Krievijas komanda Ļubercu "Triumf" savā laukumā ar 84:76 pieveica Lietuvas komandu "Šiauliai", taču ceturtdien "Triumf" atsauca dalību no ceturtdaļfināla, līdz ar to "Šiauliai" gandrīz bez cīņas kļuva par pirmo finālčetrinieka turnīra dalībnieci.

"Šiauliai" basketbolisti pusfinālā tiksies ar "Žalgiris" un "Rūdupis" pāra uzvarētājiem.

Jau vēstīts, ka šajā sezonā elites divīzijas pamatturnīrā piedalījās 11 komandas, debitējot arī "Triumf", bet no izslēgšanas spēļu kārtas sacensībās iesaistījās trīs komandas - "VEF Rīga", "Žalgiris" un "Lietuvos rytas".

Izslēgšanas spēlēm nespēja kvalificēties vēl viena Latvijas komanda - "Liepājas Lauvas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!