Foto: Publicitātes attēli
"VEF Rīgas skolu superlīgas" finālspēlēs ceturtdien, 26. februārī, Rīgā, "Daugavas sporta namā" sestās sezonas čempionu titulus izcīnīja Rīgas 49. vidusskolas komandas meiteņu un zēnu konkurencē, nosargājot ierpiekšējo gadu čempionu statusu.

Par uzvaru "VEF Rīgas skolu superlīgas" sacensībās kopumā cīnījās 41 skolas jeb 58 komandas spēlējot A un B divīzijās, kur finālā par goda vietām meiteņu konkurencē cīnijās Rīgas 49.vidusskola, Rīgas Franču Licejs, Rīgas 66.speciālā vidusskola un Rīgas 47. vidusskola, zēnu konkurencē - Rīgas 49. vidusskola ar divām komandām, Rīgas Angļu ģimnāzija un Rīgas Valsts 3.ģimnāzija. Par sezonas MVP spēlētājiem portāla Draugiem.lv balsojumā kļuva Daiga Strautmane (Rīgas 66. speciālā vidusskola) un Marts Ozolinkevičs (Rīgas Angļu gimnāzija) saņemot balvas no basketbola veikala "ProBasketball".

Fināls

Rīgas 49.vidusskola I : Rīgas Valsts 3.ģimnāzija (81:71)

Aizraujošs mačs risinājās zēnu konkurencē par 1.vietu starp Rīgas 49.vidusskolas I un Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas komandām, kur ar 10 punktu pārsvaru rezultātā 81:71 trešo gadu pēc kārtas triumfēja Jura Liepiņa vadītā Rīgas 49.vidusskolas spēlētāji. Pēc pirmās ceturtdaļas 49.vidusskolas spēlētaji izvirzījās vadībā ar 4 punktu pārsvaru panākot rezultātu 23:19, otrajā ceturtdaļā izvirzijās vadībā ar rezultātu 47:41, kur spēles ritēja vienlīdzīgi. Tomēr trešajā ceturtdaļā Rīgas 49.vidusskolai izdevās palielināt punktu pārsvaru panākot rezultātu 71:58. Finālos skolu zēnu komandas savā starpā tikās jau trešo reizi, kur pārspēt Rīgas 49.vidusskolu "VEF Rīgas skolu superlīgā" pretiniekiem ir izdevies tikai 2012.gadā.

Rīgas 49.vidusskola : Rīgas 47.vidusskola (65:55)

Spraigas cīņas un intriga izvērtās meiteņu spēlē par 1.vietu, kur tikai papildlaikā ar 10 punktu pārsvaru 65:55 pārspēja 47.vidusskolas spēlētājas, nosargājot iepriekšējo gadu titulu un atkal kļūstot par "VEF Rīgas skolu superlīgas" čempionēm. Spēli veiksmīgi iesāka Matīsa Rožlapas trennētā 47.vidusskolas komanda, kura  pēc otrās ceturtdaļas  bija izvirzījusies pārliecinošā vadībā ar rezultātu 36:18, tomēr pamatlaiku noslēdzot ar 53:53, papildlaikā piekāpās pretiniecēm.

Dienas pirmajās spēlēs notika cīņas par 3.vietu. Starp zēnu komandām ar rezultātu 90:84 uzvarēja Rīgas 49.vidusskolas II komanda, pārspējot Rīgas Angļu ģimnāzijas spēlētājus ar 14 punktu pārsvaru. Cīņa par 3.vietu meiteņu konkurencē notika starp Rīgas Franču liceja un Rīgas 66.speciālā vidusskolas komandām, kur ar 28 punktu pārsvaru 80:48 pārliecinošu uzvaru izcīnija Andra Strautmana vadītā Rīgas 66.speciālas vidusskolas komanda. Spēli klātienē vēroja arī paši basketbola kluba "VEF Rīga" spēlētāji. Starplaikos ar priekšnesumiem priecēja "VIP Dance Studio" meitenes, "VEF Rīga" karsējmeitenes un muzikālais priekšnesmums no grupas "Olas". Apbalvošanas laikā tika noskaidrots arī "VEF Rīgas skolu superlīgas" zēnu un meiteņu simboliskais piecinieks. Savukārt par sezonas vērtīgākajiem spēlētājiem tika atzīti Kate Krēsliņa (49.vidusskola) un Verners Kohs (49.vidusskola).

 

Zēnu simboliskā izlase

Marts Ozolinkevičs (Angļu ģimnāzija)

Nikolajs Zotovs (49. vidusskola)

Mārcis Saulītis (49. vidusskola)

Arnolds Jānis Krauklis (3. ģimnāzija)

Verners Kohs (49. vidusskola)

 

Meiteņu simboliskā izlase

Digna Strautmane (66. speciālā vidusskola)

Anna Buša (47. vidusskola)

Kate Krēsliņa (49. vidusskola)

Sindija Kudule (49. vidusskola)

Kitija Laksa (Franču licejs)

Jau sesto sezonu risinājās "VEF Rīgas skolu superlīgas" sacensības, kas kļuvušas par nozīmīgāko basketbola turnīru Rīgas pilsētas vispārējās izglītības iestāžu basketbola komandām, to organizē Rīgas dome un basketbola klubs  "VEF Rīga" sadarbībā ar "Ghetto Family".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!