Foto: F64
Latvijas vicečempioni basketbolā "Ventspils", debitējot lietuviešu centram Mihailam Aņisimovam, otrdien pārbaudes spēlē ar rezultātu 72:61 (17:17, 23:12, 10:20, 22:13) pieveica citu Latvijas vienību "Jūrmala"/"Fēnikss".

Rezultatīvākais ventspilniekiem ar 14 punktiem bija amerikānis Kvameins Mičels, pa desmit punktiem iemeta Andrejs Šeļakovs un Andrejs Gražulis, bet Aņisimovs, kura pievienošanos sastāvam "Ventspils" līdz šim nebija oficiāli apstiprinājusi, izcēlās ar deviņiem punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām.

Tāpat uzvarētāju sastāvā spēlēja arī Žanis Peiners, kurš tikai svētdien ieradās Latvijā pēc Eiropas čempionāta finālturnīra, bet vēl vienam Latvijas izlases spēlētājam Kristapam Janičenokam šoreiz bija dota iespēja atpūsties.

Tikmēr jūrmalniekiem ar 16 punktiem un 11 bumbām zem groziem izcēlās Latvijas pasi ieguvušais amerikānis Endrū Šmits. Tāpat 16 punktus sameta arī Māris Ziediņš, bet 11 punktus guva Edgars Jeromanovs.

Aņisimovs kopš 2009.gada spēlēja Ukrainas komandā Kijevas "Budiveļņik, bet pērn īslaicīgi bija izīrēts Lietuvas vienībai Klaipēdas "Neptunas". Iepriekšējā sezonā viņš ar ievērojami novājināto "Budiveļņik" komandu izcīnīja trešo vietu Ukrainas čempionātā, vidēji mačā gūstot 14,6 punktus un izcīnot 6,4 bumbas zem groziem.

Savā pirmajā pārbaudes spēlē "Ventspils" ar 81:78 Palangā uzveica Krievijas klubu Volgogradas "Krasnij oktjabr", bet turpinājumā ar rezultātu 93:79 savā laukumā uzvarēja citu Krievijas vienību Maskavas "Dinamo", kuru šosezon trenēs Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs.

Vēlāk Klaipēdā "Ventspils" cīnījās neizšķirti 61:61 pret vietējo "Neptunas" vienību, bet ar 58:75 piekāpās Lietuvas čempionvienībai Kauņas "Žalgiris". Savukārt pagājušajā nedēļā "Ventspils" vispirms ar 78:97 piekāpās Krievijas vienībai "Ņižņij Novgorod", ko vadīja Latvijas speciālists Artūrs Štālbergs, bet vēlāk pārbaudes turnīrā Panevežā ar 83:77 apspēlēja Krievijas vienību Sanktpēterburgas "Zeņit", ko šosezon pārstāvēs latvietis Jānis Timma, un ar 59:77 piekāpās bijušā komandas kapteiņa Akseļa Vairoga pārstāvētājai Lietuvas komandai Panevēžas "Lietkabelis".

Sagatavošanās cikls trešdien tiks noslēgts ar cīņu pret Kazahstānas vienību Atirau "Barsi", bet jaunā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezona sāksies 29.septembrī.

Kārļa Muižnieka trenētās "Ventspils" komandas sastāvā šobrīd ir 13 spēlētāji: Kristaps Janičenoks, Artis Ate, Artjoms Butjankovs, Andrejs Gražulis, Žanis Peiners, Iļja Gromovs, Rihards Lomažs, Kvameins Mičels, Māris Gulbis, Andrejs Šeļakovs, Sims Buterlevičs, Alans Viginss un Mihails Aņisimovs.

Kā zināms, nākamajā sezonā "Ventspils" spēlēs jaunizveidotajā FIBA Eiropas kausā, kā arī "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā un Baltijas Basketbola līgā (BBL).

Pagājušās sezonas LBL finālsērijā "Ventspils" ar 2-4 piekāpās "VEF Rīga", kamēr BBL turnīrā arī cieta neveiksmi finālā, divu spēļu summā piekāpjoties Lietuvas klubam "Šiauliai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!