Foto: LETA
Latvijas basketbola klubs "Ventspils" otrdien piedzīvoja pirmo zaudējumu šīs sezonas FIBA Izaicinājuma kausa turnīrā.

Izaicinājuma kausa otrā posma jeb "Top 16" sacensību pirmajā cīņā "Ventspils ar rezultātu 78:80 (27:18, 21:22, 13:23, 17:17) izbraukumā sīvā cīņā piekāpās Somijas vienībai Joensū "Kataja".

Latvijas komandā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Folarins Kempbels, bet 18 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Mārtiņa Meiera kontā. Vēl 11 punktus sameta Donalds Simss, kamēr Sandis Valters pievienoja desmit punktus. Uzvarētāju labā 22 punktus guva Petri Virtanens, bet 15 punkti, septiņas bumbas zem groziem, sešas pārtvertās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles Džermeina Flauersa kontā

Spēli nedaudz labāk iesāka ventspilnieki, iegūstot četru punktu pārsvaru. Somi gan neatlaida viesus pārāk tālu, "Ventspils" vadībai saglabājoties dažu punktu līmenī līdz pat ceturtdaļas beigām. Pēdējās divas minūtes somu aizsardzība gan neizturēja, un ventspilnieki uzvarēja ar 11:2, ceturtdaļu noslēdzot ar +9 (27:18).

Lai gan otro ceturksni ar pieciem punktiem pēc kārtas iesāka mājinieki, kopumā labāk veicās Ventspils klubam – līdz ceturtdaļas vidum tika iekrāts jau 17 punktu pārsvars (40:23). Līdz puslaika beigām viesi nospēlēja neveiksmīgi, gandrīz izlaižot no rokām iekrāto pārsvaru un tikai Kempbela trīs precīziem soda metieniem puslaika beigās nodrošinot kaut cik pieklājīgo +8 (48:40). Tieši Kempbels ar 10 punktiem bija rezultatīvākais ventspilnieks pirmajā puslaikā, bet mājinieku rindās 14 punkti Petri Virtanena kontā.

Trešo ceturtdaļu ar piecu punktu ofensīvu uzsāka mājinieki, bet ventspilnieki atbildēja ar to pašu. Somiem tomēr soli pa solim izdevās sadeldēt viesu pārsvaru un trešo ceturtdaļu noslēgt jau vadībā (63:61). Izšķirošo spēles posmu labāk iesāka ventspilnieki, atgūstot vadību, tomēr ilgi to noturēt nespēja. Tuvojoties mača beigām, mājinieki ieguva četru punktu pārsvaru, ko noturēja līdz pat pēdējai minūtei. Valters un Meiers sešu sekunžu laikā guva četrus punktus un rezultātu izlīdzināja, tomēr nervozā spēles galotnē kļūdījās Simss un ar rezultātu 80:78 uzvaru izcīnīja "Kataja", vēsta "Ventspils" oficiālā mājaslapa internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!