Foto: DELFI

Latvijas čempionvienība "Ventspils" otrdien arī Baltijas Basketbola līgas (BBL) astotdaļfināla atbildes spēlē viesos pieveica Igaunijas komandu Raplas "Tyco", sasniedzot turnīra nākamo kārtu.

Aizvadītajā mačā "Ventspils" svinēja panākumu 70:55 (11:17, 22:10, 20:14, 17:14). Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē pirms nedēļas "Ventspils" savā laukumā sagrāva pretiniekus ar 105:75, līdz ar to divu spēļu summā svinēta uzvara ar 175:130.

Pirmā ceturtdaļa abām komandām nebija īpaši veiksmīga, tika pieļautas kļūdas, tomēr mājiniekiem izdevās izvirzīties vadībā ar četriem punktiem. Rezultātu "Ventspils" atklāja vien ceturtajā minūtē, kad pēc Troja Barnīsa piespēles ar veiksmīgu trīspunktu metienu izcēlās Kristaps Janičenoks. Pēc vairākiem rezultatīviem metieniem abu komandu izpildījumā līdz pat ceturtdaļas izskaņai ar rezultātu 17:11 vadībā tomēr palika mājinieki.

Otrajā ceturtdaļā Ventspils komanda spēja mainīt spēles gaitu. Pēc Akseļa Vairoga trīspunktu metiena, kā arī Džeraja Grānta realizētā divpunktu metiena jau pirmajā minūtē viesi samazināja rezultātu līdz viena punkta deficītam, bet trīs minūtes pirms puslaika beigām Mārtiņš Meiers izvirzīja savu komandu vadībā. Pēc veiksmīgas spēles aizsardzībā un vairākiem realizētajiem tālmetieniem, ventspilnieki lielajā pārtraukumā devās ar sešu punktu pārsvaru (33:27).

Pēc pārtraukuma pirmos četrus punktus guva Grānts, "Ventspils" komandai iegūstot desmit punktu pārsvaru, bet pirms noslēdzošajām desmit minūtēm viesi atradās priekšā ar 53:41.

Pēdējā ceturtdaļa ritēja līdzīgā cīņā, bet tās vidū svarīgus metienus realizēja Andrejs Gražulis un Māris Gulbis, nostiprinot "Ventspils" pārsvaru un neļaujot pretiniekiem pietuvoties tuvāk par desmit punktiem. Pēdējās minūtēs ventspilniekiem izdevās vēl vairāk palielināt savu pārsvaru, spēlei beidzoties ar rezultātu 70:55.

Ventspilnieku rindās rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Grānts, bet ar 11 punktiem palīdzēja Meiers.

Tikmēr "Tyco" vienībā ar 15 punktiem atzīmējās horvāts Domagojs Bubalo.

Kā zināms, šīs sezonas pirmajā daļā "Ventspils" komanda "Tyco" vienībai bija izīrējusi Kristeru Zeidaku, kurš ātri vien kļuva par Igaunijas kluba līderi. Tiesa, pēcāk viņš tika pieķerts anabolisko steroīdu lietošanā un par to saņēma divu gadu diskvalifikāciju.

"Ventspils" klubs regulārajā turnīrā nepiedalījās, jo sacentās Eiropas kausa izcīņā. Tikmēr "Tyco" C apakšgrupā ar trim panākumiem astoņās spēlēs bija ceturtā.

Tāpat otrdien sacensību ceturtdaļfinālu sasniedza pašreizējie turnīra čempioni "Šiauliai" no Lietuvas, kas arī atbildes mačā ar 82:70 (23:14, 22:27, 26:15, 11:14) izbraukumā pieveica Sanda Silava pārstāvēto Igaunijas vienību "Parnu".

Latvietis šajā mačā nospēlēja 28 minūtes, kuru laikā guva četrus punktus, izpildīja piecas rezultatīvas piespēles un nopelnīja trīs piezīmes, dueli noslēdzot ar četriem efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 18 punktiem bija Roks Giedraitis, kurš visus tos guva ar tālmetieniem.

Abu komandu pirmajā duelī "Šiauliai" bija pārāki ar 108:71, kas summā deva panākumu ar 190:141.

No pārējām Latvijas komandām trešdien astodaļfināla atbildes spēles aizvadīs arī "Valmiera", "Liepāja"/"Triobet" un "Jēkabpils", bet ceturtdien laukumā dosies arī "Barons"/LDz.

Sacensībās šosezon piedalījās 22 klubi no piecām valstīm, tomēr šī gada sākumā finansiālu iemeslu dēļ dalību atsauca Krievijas vienība Maskavas "Dinamo". Šīs komandas rezultātus BBL vadība nolēma anulēt.

Turnīrā šosezon nepiedalās ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris", bet arī Klaipēdas "Neptunas" komanda, kas debitēja ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempione "VEF Rīga".

Pirms sezonas Liepājā risinājās "Olybet" BBL kausa izcīņas turnīrs, kurā "Liepāja"/"Triobet" kļuva par otro šajās sacensībās uzvarējušo Latvijas klubu.

Iepriekšējā BBL sezonā "Šiauliai" finālā pieveica citu Lietuvas komandu Prienu "TonyBet", bet no Latvijas komandām vistālāk tika 2013.gada čempione "Ventspils", kas apstājās ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!