Foto: LETA
Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" papildinājusi sastāvu ar amerikāņu aizsargu Dominesu Bērnetu, vēsta klubs.

Līgums ar 26 gadus veco Bērnetu noslēgts uz divām sezonām, klubam paturot tiesības līgumu pārskatīt pēc šīs sezonas beigām.

Jau šovakar amerikāņu basketbolists dosies laukumā "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) mājas spēlē pret "Valka"/"Valga" komandu. Mačs sāksies pulksten 17.

Bērnets iepriekšējā sezonā un šīs sezonas pirmajā pusē pārstāvēja Čehijas komandu "Pardubice", kas bija viņa pirmā pieturvieta profesionāļa karjerā. Šosezon viņš Čehijas čempionātā vidēji vienā mačā guva 23 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un veica trīs rezultatīvas piespēles, bet FIBA Eiropas kausā amerikāņu basketbolistam bija caurmērā 15 punkti, piecas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles.

Pirms došanās uz "Ventspili" Bērnets bija Čehijas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs.

Bērnets Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA) pārstāvēja Devenporta Universitāti, vidēji spēlē gūstot 24 punktus, izcīnot septiņas atlēkušās bumbas un veicot trīs rezultatīvas piespēles.

"Ventspils" ar 14 uzvarām 14 spēlēs ieņem līderpozīciju LBL kopvērtējuma tabulā, bet Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā kurzemnieki ar piecām uzvarām 11 cīņās ir ceturtie savā apakšgrupā un turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!