Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas basketbola klubs "Ventspils" trešdien oficiālā paziņojumā pauda sašutumu par bijušā komandas un tagadējā "VEF Rīga" spēlētāja Daira Bertāna izteicieniem.

Bertāns šonedēļ Latvijas masu medijos izteicās, ka pagājušās sezonas beigās jau pēc visu oficiālo maču aizvadīšanas "Ventspils" nav palaidis basketbolistu uz Itālijas klubu Boloņas "Virtus", kas piedāvāja sadarbību uz pāris nedēļām "play off" spēļu laikā.

"Ventspils" klubs nolēmis šīs replikas neatstāt bez ievērības, "vēl jo vairāk, ja tie nākuši no cilvēka, kuram savulaik pastiepta palīdzīga roka, turklāt vairāki Bertāna izteikumi ir nepatiesi".

"Ja mums nākas atskatīties uz notikumiem mūsu klubā pagājušās sezonas noslēgumā, tad Daira Bertāna izteikumi liek šaubīties, vai sportists jeb kad ir saņēmis pilnu skaidrojumu no sava aģenta, kuram pilnībā ir uzticējis savu sportisko karjeru," teikts "Ventspils" paziņojumā. "Mēs varam paskaidrot, ka neviena konkrēta Itālijas kluba pārstāvji pie mums netika vērsušies. Sarunas ar Itālijas klubu veda sportista aģents. Līdz ar to nevaram komentēt, kādu iemeslu dēļ šīs sarunas netika novirzītas līdz rezultatīvam iznākumam. Acīmredzot sportista aģents un Itālijas klubs nespēja vienoties par tobrīd esošā BK "Ventspils" un Daira Bertāna līguma pārtraukšanas nosacījumiem, tādēļ arī darījums nenotika. Kā zināms, tad katra līguma pārtraukšanai ir sava kārtība un noteikumi. Ņemot vērā itāļu zemo interesi (ja tāda tiešam bija) un aktivitāti, neesam īsti pārliecināti vai tiešām Bertāns viņiem bija tik ļoti interesants."

"Turklāt neslēpsim, ka mēs vēlējāmies pagarināt līgumu ar Dairi Bertānu, kas bija zināms arī pašam sportistam, tāpēc neliekas saprotama basketbolista vēlme savu karjeru uz dažām spēlēm turpināt Itālijā, bet neizdošanās gadījumā atgriezties savā iepriekšējā klubā," viedokli pauž "Ventspils".

Tāpat klubu izbrīnījusi Bertāna vēlme komentēt cita spēlētāja un kluba attiecības. Šoreiz runa ir par Jāni Strēlnieku, par kuru esot bijusi interese no ārzemju klubiem.

"Nekad neesam slēpuši, ka Jānis Strēlnieks mūsu komandā ir ļoti svarīgs gan kā spēlētājs, gan kā personība, tāpēc rūpīgi izvērtējam jebkuru interesi no citiem klubiem, kādu gan oficiālā formā līdz mums nav nonācis pārāk daudz. Ja šāds piedāvājums netiek izteikts oficiāli, vai arī nav pievilcīgs no sportiskā vai finansiālā aspekta, tad, protams, ka uzskatām par labāku paturēt Jāni šeit, kur viņam ir iespēja spēlēt, pie tam darīt to daudz un ar pietiekami lielu atbildības nastu," viedokli pamato "Ventspils". "BK "Ventspils" nebūt nav sliktākā platforma Strēlnieka izaugsmei, tāpēc ticam, ka Jānis ar savu talantu un attieksmi pret darbu nekur nepazudīs, un viņa karjera virzīsies tikai uz augšu. BK "Ventspils" mērķis nav savus spēlētājus pārdot klubiem, kuru reputācija, attieksme vai mērķi ir apšaubāmi. Mums vienmēr būs svarīgi kādā klubā mūsu spēlētāji nonāks, un kāda būs viņu tālākā attīstība."

"Ventspils" arī noliedza Bertāna apgalvojumus par kluba prioritāšu maiņu, jo "spēlētāju izaugsme viennozīmīgi ir viens no kluba galvenajiem mērķiem, jo tikai ar labiem spēlētājiem ir iespējams sasniegt augstus rezultātus un priecēt līdzjutējus ar skaistu basketbolu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!