Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionus "Cavaliers" komandu svinīgajā parādē Klīvlendā trešdien sveica vairāk nekā miljons līdzjutēju, vēsta ASV mediji.

Jau ziņots, ka NBA finālsērijā "Cavaliers" nonāca iedzinējos ar 1-3, bet tomēr uzvarēja trīs spēles pēc kārtas un pārspēja iepriekšējās sezonas čempionus Goldensteitas "Warriors".

Klīvlendas klubs NBA čempionātā līdz šim nekad nebija uzvarējis, bet iepriekšējais ievērības cienīgais tituls kādai no šīs pilsētas sporta komandām bija 1964. gadā, kad "Browns" izcīnīja Nacionālās futbola līgas (NFL) čempiones godu.

Pēc vairāk nekā 50 gadu gaidīšanas Klīvlendas pilsēta sveica čempionu titulu ieguvušos basketbolistus. Galvenā trofeja un spēlētāji tika vesti parādē caur pilsētai un tika apbērti ar konfeti papīriņiem kluba krāsās.

Lielākā daļa no līdzjutējiem, kuri bija ieradušies komandas kreklos, bija uzvilkuši formas ar Lebrona Džeimsa 23. numuru un Kairija Īrvinga 2. numuru.

"Cavaliers" fani priekā dejoja un daži pat bija uzrāpušies apgaismes stabos un uz autobusa pieturām, lai tikai varētu ieraudzīt savus elkus.

"Bez jums es nekas neesmu. Es jūs visus mīlu. Gatavojieties nākamajai sezonai," teica finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Džeimss.

Pēc finālsērijas izšķirošās spēles Ričards Džefersons paziņoja, ka nolēmis likt punktu basketbolista karjerai. "Vēl vienu gadu!", sauca trešdien sanākušie līdzjutēji.

Pērn finālsērijā "Warriors" apspēlēja "Cavaliers" sešās spēlēs un Goldensteitas vienība ieguva savu pirmo NBA čempiones titulu četrdesmit gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!