Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Salauzta groza dēļ uz citu sporta zāli Cēsīs pārcelta Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēle starp čempioniem "VEF Rīga" un "Jūrmala/Fēnikss".

Sākotneji spēle bija paredzēta Cēsu sporta centra zālē, taču iesildīšanās laikā "VEF Rīga" spēlētājs Kaspars Bērziņš salauza grozu. Tā kā groza nomaiņa FIBA noteikumos paredzētajā laikā - 30 minūtēs - nebija iespējama, tad pēc abu komandu vienošanās spēle tika pārcelta uz zāli.

Komandas pārcēlušās uz Cēsu Draudzīgā aicinājuma vidusskolas zāli un ap 20:25 spēle sākusies.

Pārceļot spēli uz citu zāli, nav gan ievērots LBL nolikums. Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapā publicētajā nolikumā rakstīts, ka šādos gadījumos zaudējums 0:20 piešķirams mājiniekiem, šajā gadījumā "VEF Rīga".

"Sporta kompleksā jāatrodas vismaz 1 (vienam) rezerves vairogam ar groza stīpu un tīklu, tāpat mājas kluba rīcībā jābūt visam nepieciešamajam aprīkojumam un personālam bojāta vairoga ātrai nomaiņai. Ja spēles laikā, nepieciešamības gadījumā, nevar tikt veikta sabojātā vairoga operatīva nomaiņa, mājas klubam tiek piešķirts zaudējums 0:20," teikts LBL nolikumā.

Pašā mačā pārliecinošu uzvaru ar 116:74 (30:16, 31:21, 30:19, 25:18) svinēja "vefiņš". Latvijas čempionu rindās labākais ar 29 punktiem un 12 rezultatīvām piespēlēm bija Ērls Roulends, bet pa 20 punktiem guva Viljams Denielss un Džastins Hemiltons. Savukārt jūrlamniekiem pa 13 punktiem guva Uģis Viļums un Ervīns Jonāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!